Președintele PSRO, Mircea Geoana, spune intr-o analiza critica la adresa PSD ca are o veste proasta pentru cei care asteapta ca Victor Ponta sa piarda guvernarea. Potrivit lui Geoana, Ponta isi va pastra controlul pana la alegerile din 2016. Exprimarea lui Geoana lasa de inteles ca Ponta va ramane premier pana in 2016 si PNL nu va reusi sa vina pana atunci la guvernare. 
 
Mircea Geoana„Mulți asteaptă, „la cotitură”, momentul când Ponta va pierde guvernarea. Le dau o veste proastă. Prin eliminarea oricărei forme de opoziție în partid, inclusiv prin eliminarea din joc a lui Liviu Dragnea, Ponta își va păstra controlul până la alegerile de anul viitor, compromițând pe termen mediu șansele PSD de a mai ajunge la guvernare și dând dreptei românești mult visata dominație a spațiului politic românesc, exprimată ieri în mod explicit de președintele Klaus Iohnnis”, spune Mircea Geoana intr-un comunicat despre situatia din PSD.
 
„Ce mă framântă mai mult decât personajul Ponta, ale cărui apucături despotice Cătălin Ivan le-a surprins ieri foarte bine, este TOTALA lipsă de reacție din partea liderilor formali sau informali ai partidului la această suită de abuzuri. Nici o voce nu mai îndrăznește să ceară o analiză a stării partidului după pierderea alegerilor prezidențiale. Nimeni nu îndrăzneste sa mai chestioneze pierderea busolei ideologice sau măsurile „înțelepte” ale Guvernului, tot mai departe de nevoile electoratului de stânga și tot mai suprapus cu cerințele grupurilor de interese din propriul anturaj. E adevărat că majoritatea conducerii naționale este preocupată fie de păstrarea privilegiilor guvernării, fie de supraviețuirea în fața asaltului justificat al justiției împotriva corupției la nivel înalt. Dar dintr-o forță a progresului social și economic, o voce în favoarea celor mulți, PSD-ul din era Ponta devine o forță eminamente conservatoare, o formă de protejare a privilegiilor și rentelor existente, o formă mai degrabă de tip „ancien regime” decât un strateg dinspre stânga al României sociale. Din cel mai democratic partid al României, unde competiția internă părea un bun câștigat, PSD-ul lui Ponta a ajuns cel mai mai opac, închis și discreționar dintre forțele politice ale țării (și ele în criză acută de legitimitate)”, spune Mircea Geoana.
Citeste si...
POLITICA-I O CURVA: BASESCU SI GEOANA SE PLAC MULT!