geoana-sunt-mai-pregatit-ca-niciodata-sa-candidez-la-presedintie-18484090

Mircea Geoană a declarat că este mai pregătit ca niciodată să candideze la funcţia de preşedinte al României, un rol pe care este dispus să şi-l asume dacă Victor Ponta decide că vrea să-şi menţină postul de premier.

„Ponta a spus că e pregătit să rămână premier. Dacă el va decide că vrea să rămână până în 2016 sau mai mult ca premier şi şef al partidului, trebuie să-i dăm această libertate, să aleagă ce crede că este mai bine pentru el”, a spus Geoană, la Antena 3.

Mircea Geoană a adăugat că există mulţi „grei” ai partidului care vor să-l împingă pe Ponta să candideze pentru ca aceştia să poată avea cale liberă către posturile de premier sau şef al PSD.

Geoană a declarat că experienţa din 2009, când a avut peste cinci milioane de voturi la prezidenţiale în favoarea sa, îl recomandă pentru o nouă candidatură.

„Eu sunt printre cei doi candidaţi serioşi – Ponta şi eu. Sunt mai pregătit ca niciodată să candidez, să câştig şi să conduc România pe un drum mai bun”, a spus Mircea Geoană.

„Dacă noi vom face echipă (PSD – n.r.), vom guverna bine şi vom da un candidat care să poată să convingă, chiar şi la mine se uită multă lume cu rezervă, dacă eu cu Victor Ponta vom putea să facem o echipă clară, vă garantez că vom da preşedintele”, a mai spus Geoană.

Citeste si...
Mircea Geoana vorbeste despre efectele condamnării lui Liviu Dragnea