La lansarea noului partid PNRO al carui presedinte este Mircea Geona, au participat deopotriva Dumitru Chirita, Florentin Gust, Liliana Ciobanu Si Radu Golban. Marii absenti au fost Radu Popa si Oana Mizil, prietena lui vanghelie, cea care anunta ca este vicepresedinte al partidului. Intrebat despre acest lucru, Geoana a evitat sa dea un raspuns concret. Surse din partid sustin ca Vanghelie si Oana Mizil nu pot active in PSRO din cauza arestului si a condamnarilor pe care le au.Cat despre Radu Popa, despre el colegii de partid sustin ca nu mai stiu nimic, dar lasa sa se inteleaga si ca nu era dorit in aceasa grupare.

Geoana

Dupa excluderea din PSD, Mircea Geona impreuna cu Vanghelie sustineau ca vor infiinta o alta grupare sic a vor fi urmati de 50 de parlamentari. Momentan doar 20 s-au anuntat ca venind dupa Geoana.

Intre timp, Vanghelie se afla in arest preventive, iar iubita lui a primit o condamnare cu suspendare fapt care atesta faptul ca nu pot face parte din conducerea PSRO, conform declaratiilor lui Geoana privind selectia oamenilor care pot adera la grupare.

Citeste si...
Dragomir a dezvăluit scopul întâlnirii dintre Kovesi, Coldea și Oprea din noaptea alegerilor 2009

Intrebat despre cei doi, Geoana a raspuns: ”Partidul din punct de vedere juridic a fost înfiinţat în urmă cu câteva zile.Pe cei care ne vedeţi suntem în conducerea partidului, citiţi în criteriile de integritate. Aceasta este echipa de conducere a partidului”.

El a dat de inteles ca problemele lui Vanghelie si ale Oanei mizil cu justitia nu coincide cu directia in care vrea sa mearga partidul.

Conform spuselor sale, Mircea Geoana urmeaza sa semneze un accord cu cei din PNL: ”În clipa de faţă am constituit împreună cu cei de la pnl grupuri de lucru pe programul de guvernare, vom finaliza dialogul structurat după Paşti când vom semna un acord de colaborare cu PNL”.