Senatorul Mircea Geoană a anunțat, luni seară, la emisiunea Jocuri de Putere, moderată de Rareș Bogdan, că va lansa, la finele actualei săptămâni, un grup de inițiativă pentru fondarea noului PSD, „ca nou partid de stânga”, deschis publicului de stânga, inclusiv „oamenilor de bună-credință din actualul PSD”, despre care afirmă că „va schimba dinamica și echilibrul în Parlament” și care, în următoarele săptămâni, va crește și va fi „o forță politică redutabilă în România”.

Geoană a anunțat data de lansare a "noului PSD"

 

„Noi nu recreăm USL. Există un proiect de țară în care stânga contribuie cu soluțiile sale și dreapta contribuie cu soluțiile sale, indispensabile, și abia atunci o să vedem un public care se regăsește în publicul PSD și în domnul Iohannis sau în Alina Gorghiu. Un grup de inițiativă pentru fondarea noului PSD – ca nou partid de stânga – care e deschis publicului de stânga din România și care va avea o expresie politică și în Parlament. Este o problemă de supraviețuire a reprezentării stângii românești. În clipa de față, nu există altă variantă decât un alt început energic bazat pe principiile: patriotism autentic, participare, probitate/cinste, profesionalism”, a afirmat Mircea Geoană.

Întrebat când va fi pregătit grupul de inițiativă, senatorul a răspuns:

„Vorbim de un nou partid. Sunt mulți, sunt și parlamentari, oameni din toate mediile. În weekendul acesta, grupul de inițiativă se va exprima public, la final de săptămână. Vom avea o exprimare extrem de energică și consistentă, în Parlament și în Camera Deputaților, imediat după 1 Februarie, și după ce vom avea o moțiune de cenzură de succes, în condițiile în care există între noul PSD și nou PNL o coaliție, în care știm ce proiect propunem românilor”, a precizat Geoană.

În acest sens, senatorul s-a declarat „încrezător că, în următoarea săptămână, acest proiect va pleca într-o manieră spectaculoasă”.

„Estimarea mea este că, în următoarea săptămână până la moțiune și, după moțiune până la instalarea noului Guvern, vom fi o forță politică parlamentară absolut importantă. La început, moderată, dar va fi, în mod clar, un grup de inițiativă care va schimba dinamica și echilibrul în Parlament și, în următoarea săptămână va crește și vom fi o forță politică redutabilă în România (…) Mă aștept ca la Congresul PSD să fie suficienți oameni, care să își dea seama pe ce lume se află și dacă au un pic de luciditate, să ni se alăture și care, împreună într-o construcție nouă să putem da stângii românești un nou început. Vă spun cu toată sinceritatea, nu poți să construiești la nesfârșit, pe o fundație care s-a deformat, trebuie să pui o bază nouă (…) Sunt încrezător că, în următoarea săptămână, acest proiect va pleca într-o manieră spectaculoasă”, a mai spus fostul ministru de Externe, Mircea Geoană.

Citeste si...
Familia Geoană a pierdut licitaţia în care a fost vândută vila unde locuieşte.