Generalul SRI Dumitru Dumbravă, trecut în rezervă în august 2018, nu renunţă la implicarea în lumea justiţiei. Fostul şef al Direcţiei juridice a SRI, devenit celebru după ce a afirmat într-un interviu că justiţia este un „câmp tactic”, susţine un curs pentru avocaţi, intitulat „Protecția informațiilor sensibile în activitatea avocaților”.

Generalul SRI Dumitru Dumbravă, trecut în rezervă în august 2018, nu renunţă la implicarea în lumea justiţiei .Cursul va fi susţinut marţi, 19 martie 2019, în intervalul orar 14.00-18.00, la Societatea de Ştiinţe Juridice din Bucureşti, potrivit juridice.ro. Cursul va fi structurat în trei părţi. Prima parte, de o oră, este o prezentare cu titlul „Vulnerabilităţi ale organizaţiilor cu privire la informaţii confidenţiale”. A doua parte vizează „Mijloace de protecţie a informaţiilor sensibile”. Ultima parte, de două ore, este didicată unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri.

Taxa de participare este de 400 de lei, plus TVA. Printre avantajele menţionate în anunţul evenimentului se numără: explicații punctuale, practice, discuții în cerc restrâns, atmosferă relaxată, diplomă de participare şi „Nu se filmează, nu se înregistrează”.

Citeste si...  Tăriceanu: Președintele nu poate să nu respecte decizia CCR

Generalul (r) Dumitru Dumbravă este prezentat ca director Intell Cube. Născut în 1972, a absolvit Facultatea de Drept a Universității ”Al. I. Cuza” din Iași în 1996, a fost admis în magistratură și, ulterior, a lucrat în cadrul Serviciului Român de Informații, până în anul 2018. În 2014, a fost promovat la gradul de general de brigadă. A ocupat și funcțiile de Director Direcție juridică și Secretar General.

Generalul a devenit cunoscut după ce a declarat că Serviciul Român de Informaţii urmăreşte finalizarea dosarelor în instanţă, caracterizând justiţia drept un „câmp tactic”. Comisia parlamentară de control a activităţii SRI a decis, în noiembrie 2017, cu 5 voturi „pentru” şi 3 voturi „împotrivă”, să solicite demisia generalului Dumitru Dumbravă din funcţia de secretar general al SRI. Dumbravă a fost trecut în rezervă în august 2018, fără explicaţii şi, contrar uzanţelor, fără să fie avansat, semn că plecarea acestuia din SRI nu s-a făcut în cele mai bune condiţii.