General-locotenentul cu trei stele Luca Daniel Petrescu a fost învestit, duminică, în funcţia de şef al Statului Major al Apărării, în prezenţa preşedintelui României, Klaus Iohannis, care i-a înmânat noul şef al Armatei drapelul de luptă.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a înmânat noului şef al Statului Major al Armatei, general- locotenent cu trei stele Luca Daniel Petrescu, Drapelul de luptă.

„Domnule general-locotenent Petrescu, preluaţi, astăzi, mandatul de Şef al Statului Major al Apărării, instituţie care exercită rolul de conducere a Armatei României, şi vă revine responsabilitatea de a continua să asiguraţi starea de pregătire a armatei pentru îndeplinirea tuturor misiunilor sale de apărare a ţării. Viziunea strategică prospectivă este esenţială pentru a avea o structură de forţe capabilă să îndeplinească întreaga gamă de misiuni prevăzute de Strategia Naţională de Apărare a Ţării şi de Strategia Militară a României şi în concordanţă cu angajamentele asumate de România în cadrul NATO. Subliniez faptul că trebuie să acţionaţi cu multă hotărâre, astfel încât să fie angajate resursele financiare la termenele şi în parametrii planificaţi”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

Citeste si...
Vasile Blaga a scăpat de ICCJ și va fi judecat de Tribunalul București

Acesta i-a spus generalului Petrescu faptul că procentul de 2% din PIB alocat apărării trebuie să asigure o mai bună instruire pentru toate structurile armatei, precum şi condiţiile necesare derulării unor exerciţii complexe, în concordanţă cu realitatea mediului strategic de securitate.

„Totodată, este necesar să acordaţi atenţie condiţiilor de muncă şi de trai ale militarilor, cei care-şi dedică viaţa slujirii României sub faldurile tricolorului nostru. Îmi exprim convingerea, domnule general-locotenent Petrescu, că veţi acţiona, în noua dumneavoastră calitate, pentru aprofundarea procesului de modernizare, dezvoltare şi consolidare a Armatei României, pentru a genera un plus de valoare în îndeplinirea tuturor misiunilor şi sarcinilor. Vă felicit pentru numirea în această funcţie de mare răspundere şi vă doresc mult succes în activitate”, a mai spus preşedinte Iohannis.

Şeful statului i-a mulţumit pentru activitatea sa fostului şef al Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, cel care a devenit ministru al Apărării Naţionale.