Generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major, propus ministru al Apărării în Guvernul PNL, a anunțat vineri că trece în rezervă.

Șeful Statului Major, generalul Nicolae Ciucă, a asigurat că va trece în rezervă, după ce a fost propus ministru al Apărării în guvernul condus de Ludovic Orban.

„Categoric voi trece în rezervă şi vă rog să-mi daţi voie să nu comentez astăzi, de Ziua Armatei, acest lucru”, a spus Ciucă.

Nicolae Ciucă (52 de ani) a fost avansat la gradul de general în 27 noiembrie 2015.

Aflat pe finalul mandatului la șefia Statului Major, N.Cuca a fost în centrul conflictului dintre guvern și președintele Klaus Iohannis.

Concret, Iohannis a semnat pe 28 decembrie 2018 decretul de prelungire cu un an a mandatului generalului Nicolae Ciucă ca şef al Statului Major al Apărării, după ce a respins în şedinţa CSAT propunerea făcută de MApN pentru această funcţie.

Citeste si...
Dragnea, replică pentru Tăriceanu despre preşedinţia Consiliului UE

Ulterior, premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Apărării Gabriel Leş au acuzat că şeful statului nu a avut bază legală, deoarece propunerea de prelungire a mandatului nu a venit din partea MApN. Situația a fost dezbătută în instanță, care a dat câștig de cauză Administrației Prezidențiale.

Ulterior, CCR a decis că prevederea legală care îi permite președintelui României să prelungească cu până la un an mandatul șefului Statului Major al Apărării, este neconstituțională.