Gelu Oltean, fostul şef al DGIPI (Direcţia de protecţie internă, fostul serviciu secret al MAI , a fost reţinut sâmbătă de procurorii DIICOT Braşov pentru presupus trafic de droguri. Judecătorii de la Tribunalul Braşov au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Gelu Oltean, Vanessa Youness, a iubitei lui Vanessa Youness şi a unui cetăţean englez, Thomas Lishman, care deţine clădirea în care se realizau sesiunile de consum de droguri.

Pentru fiecare sesiune de consum de droguri în cadrul presupuselor tratamente sau „şedinţe de şamanism”, aceştia încasau 500 de euro de la fiecare persoană. La aceste întâlniri participau chiar şi câte 40 de persoane.

În cadrul sesiunilor de consum de drogurile era cosumat DMT (dimetyltriptamina), drog de mare risc ce conţine AYAHUASCA, folosit de şamanii din jungla braziliană.

Se pare că 5 grame de DMT costă 380 de dolari, 10 grame costă 700 de dolari iar 20 de grame, 900 de dolari, potrivit buymedstoday.com.

De asemenea, locaţia unde aveau loc aceste „întâlniri”, o vilă din judeţul Dâmboviţa unde îşi are sediul o clinică, era pusă la dispoziţia clienţilor de către Lishman Thomas, un cetăţean britanic.

Gelu Oltean este el care ar fi luat banii în urma întâlnilor. Acesta ar fi pus totul la cale în complicitate cu iubita lui, Vanessa Youness.

Procurorii DIICOT au deschis ancheta în urmă cu mai mult timp, iar alte persoane complice au fost arestate de către aceştia. Într-unul dintre cele trei dosare deschise de DIICOT, o persoană a făcut un denunţ în care apare numele lui Gelu Oltean.

Toate cele trei dosare ale DIICOT vizează o reţea mult mai mare în cadrul căreia a activat şi Gelu Oltean.

Cine este Gelu Oltean

În 25 februarie 2019, Evenimentul Zilei a publicat un interviu cu Gelu Oltean în care acesta a declarat despre substanţa interzisă „Ayahuasca”, care ar fi fost folosită la întâlnirile din cadrul clinicii, că „este un tratament de purificare a sufletului, a minţii şi a corpului, care schimbă pe oricine, nu doar pe mine. Dar, într-adevăr, nu oricine are curajul să treacă prin asta”.

Gelu Oltean este considerat omul de încredere al lui Virgil Ardelea, supranumit „Vulpea”, fost şef al Doi şi-un sfert, din cadrul serviciului de informaţii MAI.

Citeste si...
După un scurt proces, de doar 7 zile, niște traficanți de droguri au fost condamnați la moarte în Vietnam

În 1997, Virgil Ardelean a fost numit şef al Poliţiei Capitalei iar Gelu Oltean a devenit purtătorul lui de cuvânt. Ulterior, Virgil Ardelean fost umit în cadrul serviciilor de informaţii, unde Gelu Oltean l-a urmat.

Gelu Oltean a avut două mandate la şefia Direcţia Generală de Protecţie Internă iar în 2007 a fost coordonatorul echipei de poliţişti români care a mers în Italia pentru a colabora cu autorităţile locale în „Cazul Mailat”.

Cine este Vanessa Youness

Vanessa Amal Youness a fost cercetată de DNA în cadrl anchetei referitoare la licenţele Microsoft întrucât aceasta ar fi primit un milion de euro drept mită.

De asemenea, aceasta ar fi fost apropiată de fostul premier şi a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă la sfâşitul lunii ianuarie (n. r. anul acesta).

Procurorul DNA George Matei a deferit-o Justiţiei după ce a strâns probe conform cărora Vanessa Youness ar fi cerut mită un milion de euro şi ar fi şi primit-o de la oamenii de afaceri Claudiu Florică şi Dinu Pescariu pentru atribuirea unui contract IT, în 2011.

Ce este DMT-ul sau dimetiltriptamina, substanţa psihedelică interzisă care ar fi fost folosită în cadrul sesiunilor organizate de Gelu Oltean şi iubita lui, Vanessa Youness

DMT-ul este o substanţă psihoactivă, mai precis un halucinogen din familia triptamintelor, care se poate găsi în anumite plante şi arbori, dar care este produsă în mod natural şi de mamifere şi chiar de om, la nivelul glandei pineale.
DMT-ul poate fi sintetizat şi administrat în diferite metode, însă cea mai folosită este fumatul.

De exemplu, amestecul şamanic Ayahuasca, are la bază DMT-ul şi se admnistrează oral prin intermediul unui inhibitor numit MAOI. Amesteul este folosit cu precădere de anumite triburi amerindiene din Amazon şi nu numai. Ceremoniile cu amestecul Ayahuasca sunt realizate în scopul obţinerii unei evoluţii spirituale sau vindecătoare. Ceremonia este de obicei recomandată atunci când individul ajunge la maturitate.

Se pare că acest drog a fost folosit în cadrul sesiunilor organizate de Gelu Oltean şi iubita lui Vanessa Youness, cu ajutorul cetăţeanului britanic Thomas Lishman.