Gafele miniștrilor din Guvernul Orban: Nu văd de ce-aș mai scrie despre primarul din Mogoşeşti Siret, cel care s-a destrăbălat în primăria comunei. Becher gălbejit, nu glumă! Liberalul s-a autosuspendat, iar conducerea naţională a deschis umbrela anti-rahat. Se face că plouă. Hazul este că PSD, cel călcat în picioare cu orice prilej în ultimii doi ani, nu zice nimic. 

Reacţia bleagă a socialiştilor este mai gravă ca tăcerea lor. N-au zis mai nimic nici cînd primul-ministru a verificat cine nu lucrează peste program, nici în momentul în care Violeta Alexandru (Bau) s-a filmat telefonînd pe la Casele Judeţene de Pensii în ajunul Crăciunului. Și nici la spionajul poliţienesc pe la uşile claselor din şcolile necăjite.
De ce Violeta Alexandru s-a dedat la o asemenea tentativă stupidă de comunicare? Pentru a ne convinge că ea munceşte din greu, pornind chiar de la rădăcinile de rîsul curcilor lăsate de “ciuma roşie” în domeniu. Și că subordonaţii săi freacă menta şi trebuie sancţionaţi, mai ales înlocuiţi, fiind pe funcţie din vremea PSD-ului! Ce-am înţeles? Că Pristanda era un domn. Se distra cu numărarea steagurilor, dar n-a pedepsit pe nimeni. Nici Conu Fănică!

Pare de necrezut că un ministru din România anului 2020 şi cu pretenţii de ţară europeană (pretenţie repetată mereu) poate fi atît de sărac în idei şi iniţiative. Și fără simţul penibilului şi al ridicolului. Pentru a ne arăta că munceşte şi pentru a ne convinge că predecesorii săi au păstorit o lume de împiedicaţi şi prostovani corupţi, ea s-a gîndit să însceneze această abordare telefonică în numele bunicii sale (probabil pensionară!).

Cam acelaşi lucru a făcut şi Monica Anisie. Cînd am auzit de nominalizarea sa la Educaţie mi-am imaginat că dînsa este o reprezentantă a noului val de cercetători şi experţi în educaţie. Cu-cu! Cînd colo, am aflat că este o pilă grosolană din PNL, o doamnă prosperă, înţepată, măritată cu un miliţian de şcoală nouă. Mobilizarea unei echipe de televiziune şi ascultatul pe la uşile unei clase într-o amărîtă şcoală de ţară ne arată cu exactitate care este anvergura gîndirii acestei cucoane. Și ea este tot o urmaşă liberală a lui Pristanda. Și a sclipitoarei într-ale gîndirii, cu respectarea statului de drept, procurorarea europeană Laura Codruţa Kovesi, cea care a brevetat folosirea camerelor de luat vederi şi a cătuşelor în combaterea şi colectarea presupuşilor vinovaţi din campania de combatere a corupţiei şi a adversarilor politici.

Citeste si...  Monumentul martirilor, la Catedrala Mantuirii

Vuieşte şcoala românească de la aflarea nefericitei incursiuni a doamnei ministru cu idei de miliţian. Și PNL-ul tace. Bănuiesc că o secretară sau un şef de cabinet de-al primului-ministru i-o fi dat telefon să-i transmită un reproş sau o mîrîială de la nivel înalt. Asta a făcut ca ministresa de la Educaţie şi Învăţămînt să-şi ceară scuze, de parcă asta ar şterge grosolănia şi ar lăsa intact un caracter frumos şi un profesionist strălucit.
Sunt convins că şi PNL-ul şi PSD-ul au destui oameni care aplaudă sau acceptă asemenea gesturi care se apropie mai mult de manifestările lui Mălin Bot sau ale lui Ce-cea-cea-uşescu!

Gafele miniștrilor din Guvernul Orban dacă ministrul de interne  Vela dă afară în direct ca patronul de frizerie, dacă miniştrii umblă pe la uşi şi se ţin de farse la telefon, nu ne mai rămîne decît să aşteptăm ziua în care agenţiile difuzează ştirea că Ludovic Orban s-a suit cu scara la fereastra Violetei Alexandru pentru a vedea dacă lucrează sau nu, iar Klaus Iohannis a verificat pe la miezul nopţii curăţenia bocancilor şi spălătoria trupelor care îl păzesc.

Editorial: Cornel Nistorescu