Gabriela Firea: „Societatile municipale functioneaza potrivit legislatiei in vigoare! Demersurile opozitiei nu urmaresc dreptatea ci doar capitalizarea de imagine politica, indiferent de adevar si interesul cetateanului”

General, Gabriela Firea, s-a intalnit cu reprezentantii tuturor companiilor care fac parte din Holdingul Municipal, atât membri în AGA, CA, dar și directorii generali și adjuncți, pentru a discuta despre informatiile false aparute in spatiul public legate de decizia Curtii de Apel care ar anula hotararile de infiintare a companiilor municipale.

Primarul General, Gabriela Firea: „Am organizat aceasta intalnire pentru ca toti cei care conduc destinul companiilor municipale si-au exprimat preocuparea fata de decizia Curtii de Apel, fiind ingrijorati atat pentru sutele de angajati pe care ii au in subordine cat si pentru situatia lucrarilor de utilitati publice pe care le desfasoara. Doresc sa ii asigur inca o data pe cei peste 3.000 de angajati ca societatile municipale sunt legale si functionale 100%, exista cai exceptionale de atac a acestei decizii, hotararea fiind definitiva dar si nu irevocabila. Am castigat zeci de procese pana acum pe acest subiect si vom demonstra ca toate serviciile publice ale Municipiului Bucuresti se desfasoara in deplina legalitate! Aceste manevre politice se joaca de fapt cu serviciile publice ale Capitalei Romaniei, cu viata bucurestenilor si nu vom permite acest lucru!”

Mai mult decat atat, directorii generali ai companiilor municipale intentioneaza sa ii dea in judecata pe politicienii care au facut afirmatii publice referitoare la legalitatea companiilor pe care le conduc, pentru ca prestigiul acestora a fost grav afectat. De altfel, in Codul Comercial sunt prevederi exprese in ceea ce priveste valoarea credibilitatii unei companii si apararea reputatiei.

Solicitari publice lipsite de fundament
Referitor la afirmatiile eronate facute in spatiul public de catre reprezentantii opozitiei care, profitand de aceast moment, se hazardeaza cu apeluri si solicitari lipsite de fundament, Primarul General a mai declarat: „S-a solicitat de asemenea si demisia actualului prefect al Capitalei, doamna Speranta Cliseru, pentru ca, in calitatea sa de prefect, ar fi dat aviz de legalitate pentru companiile municipale. In realitate, prefectul anterior, domnul Adrian Petcu a dat acest aviz de legalitate! Aceasta este numai una din nenumaratele situatii in care se demonstreaza ca, de fapt, demersurile politice ale opozitiei nu urmaresc adevarul si dreptatea ci doar capitalizarea de imagine politica, indiferent de realitate si interesul cetateanului”.
Reprezentantii Directiei Juridice a PMB au declarat nu numai ca activitatea companiilor nu este in pericol ci ca, mai mult decat atat, acestea au obligatia sa functioneze normal, sa isi gestioneze corespunzator capitalul social si sa isi continue, conform graficelor de lucrari, proiectele incepute.
Totodata, juristii au mai explicat ca semnarea, in continuare, a contractelor de lucrari este legala, pentru ca nu exista un dosar de radiere sau desfiintare a companiilor. Acestea trebuie sa functioneze ca si pana acum, mai ales ca au contracte in derulare si bani in gestiune. Totodata, se va astepta motivarea instantei si, pana atunci, se vor finaliza si calculele societatilor municipale care vor cuantifica pierderile de imagine cauzate de acest demers politic nefundamentat.
La final, Primarul General, Gabriela Firea, a mai declarat: „Toate aceste demersuri ale opozitiei se vor dovedi a fi nejustificate si incorecte, iar noi trebuie doar sa demonstram ca societatile municipale sunt eficiente, ca demersul nostru de economisire a banului public si-a atins scopul si ca serviciile prestate de Holdingul Municipal pentru cetatenii Bucurestiului sunt de cea mai buna calitate, la cel mai bun pret, rapide si durabile”.

Citeste si...
Dragnea a aflat că s-ar fi pus la cale executarea lui