Gabriela Firea, a ţinut un discurs în limba spaniolă la unul dintre evenimentele la care a fost invitată  cu ocazia vizitei oficiale la Madrid, la invitaţia omolologului sâu.

Gabriela Firea are în program întrevederi cu experţi din cadrul Primăriei oraşului Madrid pe probleme de smart city şi infrastructură, precum şi cu reprezentanţii unor companii de urbanism cu care va aborda subiecte precum planificarea urbană – modele de guvernantă urbană.

Conform unui comunicat al PMB, agenda vizitei include semnarea unui Memorandum de cooperare între cele două oraşe în domeniile: dezvoltare durabilă, infrastructură, educaţie, cultură şi turism. 
  
„Un oraş cu aproape 4 milioane de locuitori, aşa cum este Madridul, care a reuşit în doar câţiva ani să rezolve, printr-o strategie clară, problemele de trafic şi să implementeze cu succes proiecte de tip smart city, reprezintă un model administrativ pentru capitală României. Îmi doresc să punem bazele unei colaborări pe termen lung, beneficiind de expertiză specialiştilor madrileni, nu numai în ceea ce priveşte problemă traficului, ci şi în alte domenii precum educaţie, urbanism sau cultura”, afirma Firea, înaintea vizitei.

Citeste si...  Situație îngrijorătoare pentru Simona Halep. I-ar putea afecta întreaga carieră

Gabriela Firea a participat și la deschiderea Forumului Mondial privind violenţa urbană şi educaţia pentru convieţuire şi pace şi la întâlnirea cu preşedintele Comunităţii Madrid, Ángel Garrido. 

Ea a fost prezentată spunându-se că este de profesie jurnalist şi că a lucrat în radio, televiziune şi în presa scrisă, fiind prima femeie primar al capitalei României.

„Principalul obiectiv al programului său este să facă Bucureştiul un loc mai bun mai curat pentru a trăi populatia mult mai bine. De aceea se află astăzi aici, pentru a face schimb de idei despre cum să colaborăm pentru a atinge acest obiectiv”, a anunţat prezentatoarea evenimentului.

https://www.youtube.com/watch?v=S7NKxadiZxo