Primarul General, Gabriela Firea, a deschis astazi Targul „Traditii si Flori de Sarbatori”, cel mai mare eveniment dedicat Sarbatorilor Pascale din Capitala, organizat de Primaria Municipiului Bucuresti in Piata Constitutiei.

Primarul General, Gabriela Firea: “Ii invit bucuresteni, dar si pe turistii care ne viziteaza Capitala in aceasta perioada, la Targul „Traditii si Flori de Sarbatori” organizat in Piata Constitutiei! Primaria Municipiului Bucuresti a pregatit concerte, ateliere de creatie, si multe alte surprize,atat pentru cei mari, cat si pentru cei mici . Peste 100 de casute cu produse autentice romanesti isi astepta vizitorii zilnic, pana pe 17 aprilie.
Si pentru ca ne dorim ca Bucurestiul sa aiba un aspect frumos si prietenos in perioada Sarbatorilor Pascale, in premiera, in acest an, principalele artere ale Capitalei vor fi impodobite cu luminite festive.”

Astfel, din aceasta seara, principalele bulevarde ale Bucurestiului sunt impodobite de sarbatoare: bd. Gheorghe Magheru – N. Balcescu, Piata Universitatii, Piata Romana, Calea Victoriei, Centrul Istoric, Piata Constitutiei, Piata Presei Libere, Piata Charles de Gaulle, intrarile in Bucuresti – DN1 – A1 – A2 – Giurgiului – Colentina – Alexandriei, Dealul Mitropoliei.

Targul de Paste este deschis zilnic, intre orele 10:00 – 22:00 si reuneste 110 casute cu produse autentice romanesti: obiecte sculptate in lemn, obiecte din sticla, ceramica, tablouri, bijuterii si alte accesorii, instrumente muzicale, ii si costume populare, icoane pictate precum si preparate culinare: cozonaci, pasca, prajituri, placinte, ciocolata de casa, dulceturi si siropuri etc.

Concerte si spectacole

Pe scena din Piata Constiutiei, intre 7 – 9 si 14 – 17 aprilie, vor avea loc spectacole de muzica sacra, clasica, opera si opereta, dar si concerte folclorice sau de muzica pop-rock, sustinute de cei mai indragiti interpreti din Romania: INNA, VUNK, HOLOGRAF, CARLA’S DREAMS, RANDI, NICOLETA NUCA, ALEXANDRA USURELU, ORCHESTRA NATIONALA „VALAHIA”, LAVINIA GOSTE, GELU VOICU, MARIA DRAGOMIROIU, GRIGORE LESE, OPERETA STARS, CAMERATA REGALA, GRUPUL VOCAL ACAPELLA, CORUL SYMBOL si multi altii.

Activitati pentru cei mici

Cei mici se vor putea bucura de o paleta diversificata de ateliere cu intrare gratuita, care se vor desfasura zilnic, intr-un foisorul special amenajat din Piata Constitutiei.
Programul activitatilor cuprinde: ateliere de face painting, ateliere de povesti muzicale interactive, ateliere de creatie cu accesorii din fetru, margele si paiete colorate, ateliere de colaje, ateliere de decorat oua de Paste, ateliere de realizat cosuri de rachita ornate, baloane din nasturi, carlige de rufe din lemn ornate sau ateliere de construit copaci din hartie.
De asemenea, in fiecare zi, trenuletul si caruselul ii asteapta pe copiii dornici de aventuri, in intervalul 10:00 – 22:00.