Spaţiul public situat la intersecţia dintre Piaţa George Enescu/Calea Victoriei, Strada Episcopiei şi Strada B. Franklin ar putea fi denumit Esplanada Simona Halep, conform unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei din 31 iulie a Consiliului General al Capitalei. Iniţiativa aparţine primarului general Gabriela Firea.

Esplanda Simona Halep ar urma să fie la intersecția dintre Piața George Enescu/Calea Victoriei, Strada Episcopiei și Strada Benjamin Franklin, în sectorul 1 al Capitalei. Inițiativa aparține primarului general Gabriela Firea, după câștigarea de către Simona Halep a Turneului de la Wimbledon.

„Având în vedere că Simona Halep e prima jucătoare din România care a câștigat în 2019 turneul de Mare Șlem de la Wimbledon, supun spre dezbatere și aprobare Consiliului General al Municipiului București Proiectul de hotărâre privind atribuirea denumirii de Esplanada SIMONA HALEP spațiului public situat la intersecția dintre Piața George Enescu/Calea Victoriei, Strada Episcopiei și Strada B. Franklin, sector 1, București”, se arată în proiectul inițiat de primarul general al Capitalei.

Citeste si...  ALERTĂ - Incident GRAV la metrou: Un tânăr a căzut în fața trenului! ISU a intervenit de urgență

Locul în care va fi Esplanada Simona Halep se află în fața Ateneului Român:

Simona Halep a câștigat în urmă cu două săptămâni turneul de tenis de la Wimbledon 2019, iar săptămâna trecută a prezentat pe Arena Națională o copie a acestuia, în uralele a circa 30.000 de români.

A fost un eveniment organizat special pentru ea de către Primăria Capitalei și Federația Română de Tenis, așa cum a fost și în vara anului trecut, după ce Simona Halep a câștigat turneul de la Roland Garros. Atunci, Gabriela Firea a urcat pe scenă și a fost huiduită de spectatori. Primarul general a lipsit de la evenimentul de anul acesta.

Simona Halep a fost declarată jucătoarea anului 2018 și de două ori cea mai populară jucătoare de tenis, în anii 2014 și 2015.

 

loading...