Vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a comentat, în ediţia de vineri a emisiunii „La ordinea zilei”, cele mai recente declaraţii ale preşedintelui Traian Băsescu privind dosarul Microsoft.

Gabriela-Firea-la-stiri1

„Nu poţi să vii să să faci afirmaţii atât de explicite, nici măcar voalate, în legătură cu un dosar. Nu ai cum să te referi fără urmări la faptul că unele persoane acuzate în acel dosar au sau nu calităţi sau culpe. Lucrurile acestea sunt inacceptabile într-o democraţie. Preşedintele unei tări civilizate nu vine să spună de la tribuna prezidenţială cine e mai puţin vinovat, chiar dacă a avut acces la elemente din dosar”, a arătat senatoarea Gabriela Firea.

Drept urmare, senatorul PSD a cerut instituţiilor abilitate să se sesizeze în urma declaraţiilor lui Băsescu, arătând că verdictul într-un dosar este dat de un judecător, nu de preşedintele de stat.

Gabriela Firea a arătat, totodată, că, în locul lui Traian Băsescu, s-ar abţine de la a „împroşca cu noroi un prezidenţiabil”, ştiind că şi asupra sa „planează anumite neclarităţi”.

Citeste si...  Epopeea clădirilor cu risc seismic din Bucureşti. De ce doar PATRU imobile sunt în reparaţii