Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, într-o conferință de presă, că în această noapte se va rezolva problema de termoficare din sectoarele 2 și 3 din București.

Gabriela Firea a anunțat că avaria care a lăsat aproximativ 300 de blocuri din Capitală fără apă și căldură a fost remediată.

Jumătate dintre locatari au în prezent căldură, iar pentru restul, problema va fi remediată în această noapte.

Primarul general a declarat că îşi menţine opinia conform căreia avaria la reţeaua primară ce alimentează sectoarele 2 şi 3 a fost „un sabotaj industrial”.

„Ne menţinem opinia că a fost un sabotaj industrial prin care au fost pedepsiţi cetăţenii, doar pentru a fi un atac politic la adresa primarului general. Am fost avertizată cu câtva timp în urmă că se va întâmpla aşa ceva. (…) A fost provocată o avarie majoră, cea mai complexă din ultimii ani”, a declarat primarul general, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Municipalităţii.

Anunțul Termoenergetica despre avariile din Capitală

Avaria majoră produsă în weekend la sistemul de termoficare din Capitală nu a fost încă remediată. Aşa că locatarii din aproape 300 de blocuri primesc apa şi căldura cu porţia, sau deloc.

Reprezentanţii Termoenergetica spun că se lucrează de sâmbătă pentru rezolvarea acestei situaţii şi susţin că în cursul zilei de luni oamenii vor avea apă caldă şi căldură, undeva în jurul orei 14:00.

În total sunt afectate aproape 300 de blocuri din sectoarele 2 şi 3 ale Capitalei, iar această avarie a dus la un nou scandal între Primăria Capitalei şi ELCEN.

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că depune o plângere penală împotriva ELCEN, care, spune ea, ar fi sabotat compania municipală şi ar fi trimis sâmbătă dimineaţa agent termic cu 20 de grade mai mare decât ar fi trebuit.

ELCEN neagă acuzaţiile şi spune că astfel de fluctuaţii sunt fireşti, argumentând că infrastructura de ţevi este de vină, care este veche şi nu mai fost schimbată de zeci de ani.

Citeste si...
Dramatic! Italia a depasit China la numărul deceselor generate de coronavirus

Gabriela Firea anunță măsuri pentru epidemia de coronavirus

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat luni că Primăria Capitalei a pus la dispoziţie un spaţiu pentru persoanele care au fost în zona unde a fost depistat coronavirusul şi care trebuie să fie în carantină timp de 14 zile.

„Este adevărat, am pus la dispoziţie o locaţie pentru persoanele care trebuie să fie carantinate în această perioadă timp de 14 zile. Locaţia a fost pusă la dispoziţie de către Primăria Capitalei. Este un secret de serviciu, nu pot să vă dau adresa, aşa am stabilit spre binele acestor persoane care trebuie să stea în carantină 14 zile şi al persoanelor care vor veni în continuare în ţară şi vor avea nevoie de un spaţiu, în primul rând securizat, un spaţiu adecvat, primitor, cu îmbrăcăminte, alimente, obiecte de îngrijire personală, astfel încât să se simtă în siguranţă”, a spus Firea, la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că în acest moment, în acea locaţie, sunt în carantină două persoane a căror identitate este secretă, iar clădirea respectivă are o capacitate de cazare de maximum 100 de oameni.

Firea a menţionat că în acel spaţiu ajung persoanele care s-au aflat în zona în care a fost depistat virusul şi se întorc în România.

Întrebată dacă a colaborat pe acest subiect şi cu premierul desemnat Ludovic Orban, Gabriela Firea a spus: “Nu am discutat cu el. La ce preocupări văd că are domnul premier demis, garduri, şanţuri, nu cred că este interesat de o situaţie care trebuie să fie gestionată şi la nivelul României. Toţi premierii europeni sunt preocupaţi de coronavirus, la noi premierul este interesat de garduri, de şanţuri”.