Primarul municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, acuzat de Ludovic Orban de ”management catastrofal” pe tema Sălii Polivalente, susține că nu a organizat ea licitaţia, aceasta având loc în 2014, când era senator.

Firea i-a răspuns, astfel, lui Ludovic Orban, care a declarat că nu s-a construit Sala Polivalentă din cauza managementului “catastrofal” de la nivelul Primăriei Capitalei.

“Încă o dovadă a incompetenţei domniei sale şi de aceea îl şi provoc la o dezbatere, să discutăm despre Bucureşti, despre administraţia publică locală, a fost viceprimar, nu a făcut nimic, i-am studiat toate deciziile. Repet, o adevărată calamitate. În primul rând nu citeşte, nu se informează, când iese în public nu ştie despre ce vorbeşte.

Licitaţia pentru sala polivalentă s-a organizat în anul 2014, când eu eram senator, deci nu eu am organizat această licitaţie. A fost contestată la CNSC şi la Curtea de Apel peste patru ani de zile, domnia sa îmi pune mie în cârcă această nerealizare, nedorind să spună românilor adevărul sau poate nu-l cunoaşte. Să mergem pe prezumpţia de nevinovăţie, dar atunci nu te pronunţi şi nu jigneşti.

Am reluat întreaga procedură, în acest moment s-a făcut în doi ani pe mandatul meu ce nu s-a făcut în zece ani, avem un studiu de fezabilitate, avem de asemenea proiect tehnic şi consider că bucureştenii trebuie să beneficieze de fondurile diferitelor instituţii guvernamentale pentru că sala polivalentă, aşa cum a fost ea proiectată, va deservi întreaga ţară, nu îi va deservi doar pe bucureşteni”, a spus Firea.

Citeste si...
Spital Carol Davila, investiţii de peste 3 milioane de euro. Gabriela Firea: Servicii medicale la standarde occidentale

Replica tăioasă al lui Ludovic Orban
„Proiectul sălii polivalente a început în perioada în care eram viceprimarul Capitalei. Cred că şi indicatorii tehnici şi economici au demarat în perioada respectivă, era prin 2007, dacă îmi aduc aminte, şi suntem în anul 2019. Şi nu s-a ajuns la o soluţie.

Am să vă spun din capul locului, doamna Firea vrea să facă sala polivalentă prin CNI. Voi analiza cu maximă atenţie această solicitare, pentru că Bucureştiul este cel mai bogat oraş din România, iar CNI încasează taxe şi impozite pentru a susţine investiţii mai degrabă din comunităţi care nu au resursele necesare”, a declarat Orban cu ocazia instalării oficiale în funcţie a ministrului Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, informează Agerpres.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat la finalul lunii august că discută cu Compania Naţională de Investiţii (CNI) pentru a suporta în parte cheltuielile cu noua sală polivalentă din Bucureşti care se află la stadiul de proiect de mai mulţi ani.

sala polivalenta bucuresti , gabriela firea , ludovic orban

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.