Primarul General, Gabriela Firea, a facut astazi o vizita neanuntata la spitalul de copii „Victor Gomoiu”, pentru a verifica stadiul lucrarilor la acest obiectiv de investitii.

Primarul General, Gabriela Firea: ” In primul trimestru al anului viitor,  Bucurestiul va avea cel mai modern spital de pediatrie din tara! In acest moment putem spune ca noul spital de copii ‘Victor Gomoiu’ este aproape finalizat. In prezent se fac o serie de recompartimentari, impuse de avizul DSP. Inca de acum doua saptamani a inceput montarea echipamentelor medicale, ultramoderne. Se fac, de asemenea, teste ale tuturor instalatiilor din cladire, sanitare, electrice, termice si fluxuri medicale. La inceputul mandatului meu am gasit acest proiect complet blocat, iar lucrarile erau oprite, din cauzaneasigurării plăților pentru constructor și consultant și a neînțelegerilor dintre aceștia. Am luat masuri imediat, am verficat si efectuat platile necesare, iar lucrarile au fost reluate. Spitalul are toate avizele, iar conducerea ASSMB este in discutii avansate cu Ministerul Sanatatii pentru aprobarea structurii medicale, astfel incat in luna martie a anului viitor unitatea medicala sa fie functionala.”

Citeste si...  Fantezia ascunsă pe care o au 53% dintre femei

Noul spital are o suprafata de aproximativ 20.000 de mp, 6 etaje, 17 secții, dintre care 10 noi, (pneumologie pediatrica, alergologie si imunologie, gastroenterologie pediatrica, diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, oncologie, hematologie, endocrinologie, chirurgie pediatrica, ortopedie si dermatologie), precum si trei compartimente (ORL, reabilitare medicala si dermatologie pediatrica) si un numar total de 222 de paturi (dintre care 202 spitalizare continua si 20 spitalizare de zi).

De asemenea, dupa finalizarea spitalului nou si mutarea activitatii din cladirea veche, aceasta se va transforma intr-un centru de excelenta pentru oncologia pediatrica.

Spitalul ca avea si o parcare subterana cu o capacitate de  120 locuri. De asemenea, o parte din cladirea vechiului spital va fi amenajata pentru cazarea parintilor copiilor care vin la operatii si tratamente.