Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a readus în atenția tuturor două probleme vechi, după dezastrele de la Colectiv și Bamboo: avizul de construcţie şi autorizaţia de funcţionare. Lacunele din legislaţie le permit localurilor să funcţioneze fără autorizaţie ani la rând. Primarul general cere acum o listă a localurilor din Capitală.

„Cele şase primării de sector avizează funcţionarea cluburilor sau a altor activităţi de alimentaţie publică, restaurante, barururi, cafenele şi cluburi. I-am rugat şi eu pe primarii de sectoare să îmi facă o informare în ceea ce priveşte numărul cluburilor şi restaurantelor de pe raza sectorului respectiv, să vedem câte au autorizaţie de funcţionare şi care nu şi câte funcţionează pe ordonanţa lui Cioloş şi anume pe propria răspundere”, a spus marţi Gabriela Firea.

Citeste si...  Gigi Becali nu mai poate iesi din inchisoare

Edilul Capitalei condamnă răgazul pe care fostul premier l-a oferit proprietarilor de localuri ca să-şi poată rezolva documentaţia necesară obţinerii autorizaţiei.

„Această ordonanaţă a ajutat, într-un fel, mediul de afaceri pentru a îşi desfăşura activitatea pînă la obţinerea tuturor avizelor, dar au pus, pe de altă parte, în pericol pe tinerii care au mers la aceste cluburi şi ei nu au nevoie să ştie dacă un club la care merg are sau nu acreditare, dacă are toate avizele necesare, toate autorizaţiile necesare. Nu este normal aşa ceva şi cred că trebuie să privim cu foarte mare responsabiliate toate aceste proceduri atâta vreme cât viaţa oamenilor poate fi pusă în pericol”.