Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, la o întâlnire cu primarii, că vrea să implementeze un proiect prin care elevii să fie aduși la școală cu microbuzele. Deocamdată, proiectul este pilot și va funcționa în primă fază la Școala 195, potrivit mediafax.

Gabriela Firea:„Am demarat un proiect pilot, suntem pe cale de a-l finaliza la școala 195 din Sectorul 3 al Capitalei, care are aproape 2.500 de elevi. E una dintre cele mai mari școli din țară, nu doar din Capitală și unde o pondere importantă o reprezintă elevii care nu vin din zonă, deci nu vin din cartierele care aparțin de Sectorul 3. Să punem la dispoziție din partea Primăriei generale un număr suficient de microbuze școlare – cu acceptul părinților, firește -, astfel încât în fiecare dimineață și după-amiază să nu se mai adune mii de mașini pe o străduță îngustă dintr-un cartier din București”, a declarat, miercuri, Gabriela Firea, la Adunarea Asociației Municipiilor.

Citeste si...  Încep DEMOLĂRILE pentru cel mai așteptat pasaj al Bucureștiului: Veștile oferite de CNAIR despre Pasajul Domneşti

Gabriela Firea i-a solicitat, astfel, ministrului Educației, care a fost prezent la același eveniment, sprijinul pentru acest proiect.

„Rugămintea la doamna ministru era de a ne sprijini în implementarea acestui proiect, pentru că vă mărturisesc că există o reticiență. Vă dați seama că suntem și noi părinți și nu ne gândim să-i forțăm pe copiii părinților care sunt mai mici, să spunem de clasa zero sau clasa întâi”, a declarat Firea, care a mai precizat că vrea să implementeze acest proiect la cât mai multe școli.

În replică, ministrul Educației i-a transmis edilului general că va sprijini acest proiect.