Gabriela Firea, primarul general al Capitalei își dorește ca la sfârșit de săptămână, Calea Victoriei să fie pietonală, în special când e vreme bună.

„Proiectul e pilot pentru Sărbătorile Pascale, dar, dacă se va considera că este unul reușit, dorința noastră e ca în fiecare weekend, pe tot parcursul anului, în special când este vreme bună, deci, să spunem, până la finalul lunii septembrie, de vineri după-amiază spre seară până duminică seară, această zonă de la Guvern până la Ateneu să fie una pietonală. O vom inaugura cu siguranță împreună”, a declarat Firea, joi, la comitetul intern de analiză a bugetului Primăriei Municipiului București (PMB).

Potrivit acesteia, Calea Victoriei va fi pietonală începând cu Sărbătorile Pascale, de la Piața Victoriei până la Piața George Enescu, iar în prezent împreună cu Administrația Străzilor și cu operatorii de salubritate se dorește în primul rând să se facă curățenie.

„Nu putem să ornăm ceva sau să vă invităm pe dumneavoastră de la ARCUB și Creart să veniți cu spectacole până nu facem curățenie în primul rând, o curățenie exemplară, o amenajare și ulterior dumneavoastră ne veți propune spectacole și alte manifestări culturale”, a mai spus Firea.

Anterior, pe 8 martie, ea anunțase că, la sfârșit de săptămână, în preajma Sărbătorilor Pascale, Calea Victoriei ar urma să devină pietonală și a subliniat, totodată, că în privința Centrului Vechi sunt necesare măsuri de „igienizare, ecologizare și înfrumusețare”.