Gabriela Firea, primarul general al Capitalei a spus că Centrul Vechi este de acum administrat de o structura specializata. Astfel, se va pune mai mult accent atat pe siguranta bucurestenilor, cat si a vizitatorilor si a turistilor

Gabriela Firea, a solicitat Adminstratiei Strazilor sa ia masuri urgente astfel incat echipajele Salvare, SMURD, pompieri, etc, sa poata interveni in orice zona a Centrului Istoric, in caz de nevoie. Astfel, Administratia Strazilor va face toate demersurile pentru repararea sistemul de control al stalpilor retractabili ce fac parte din elementele de perimetrare si inchidere a Centrului Istoric al Municipiului Bucurestului. In prezent, Administratia Strazilor se afla in procedura de achizitie pentru servicii de mentenanta pentru aceste elemente de mobilier stradal. Totodata, Politia Locala a ridicat parapetii de beton care blocheaza o parte din aceste intrari si asigura controlul accesului autoturismelor in aceasta zona istorica.

Primarul General, Gabriela Firea: “Am propus ca de Centrul Vechi sa se ocupe o structura specializata, pentru ca eu cred ca Zona Istorica are un caracter aparte, este imaginea noastra in fata turistilor care vin in Capitala, ne preocupa atat siguranta bucurestenilor, vizitatorilor, turistilor romani sau straini, cat si ceea ce le oferim”.

Citeste si...  Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea face eforturi uriașe să obţină bani cuveniți Bucureștului. Ia scris şi lui Iohannis

Conform Hotarari nr 122/2017, aprobata de CGMB in data de 5.04.2017, emisa la initiativa Primarului General, Centrul Vechi a fost predat in administrare Administratiei Strazilor, Directiei Generale de Politie Locala si Control a Municipiului Bucuresti, ALPAB si Directiei ADP sector 3. Astfel, Administratia Strazilor a preluat mentenanta bolarzilor (hidraulici sau din piatra naturala) precum si stalpii si panourile de informare si reclama, ALPAB este responsabil de mobilierul urban, jardinierele si copacii din Centrul Vechi, ADP Sector 3 de curatenie iar Directia Generala de Politie Locala de paza si siguranta cetatenilor.

Reamintim ca accesul masinilor in Centrul Vechi este interzis, cu exceptia celor care apartin de institutiile care isi desfasoara activitatea in acest perimetru sau cele care fac aprovizionarea restaurantelor in Centrul Vechi. Conform art. 11 litera h din HCGMB 114/2016, aprovizionarea se face intre orele 6.00-10.00.