Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni, că nu se teme de o confruntare, nu îi este frică de o posibilă excludere a sa din PSD și nu fuge, și a anunțat că marți va fi prezentă la şedinţa Biroului Permanent Naţional şi că abia aşteaptă reuniunea Comitetului Executiv (CEx) al PSD. Ea a declarat: „Avem mâine (n.r.- marți) un Birou Permanent Naţional la Parlament, parcă la ora 11,00, voi fi prezentă, nu fug, cum spun unii colegi de-ai mei, când sunt în ţară particip de fiecare dată. Să vedem dacă se va pune în discuţie şi situaţia mea de rebelă, spun ei, de apărătoare a drepturilor bucureştenilor, spun eu, dacă nu, la Comitetul Executiv, pe care abia îl aştept”. 

Firea a lansat și un nou atac la adresa lui Dragnea, pe care îl acuză de abuz de putere și de încercarea de a rupe Capitala, ceea ce, în opinia ei, numai „minte care nu mai are legătură cu realitatea” poate gândi așa. Primarul Capitalei a mai spus că s-ar fi așteptat, din partea șefului PSD, să dea dovadă de „mai multă bărbăție” și să recunoască întâlnirea pe care a avut-o cu primarii de sectoare.

„Îi transmit un sfat domnului Dragnea, când se iau măsuri foarte dure, populația trebuie consultată. Bucureștenii să participe și să-i spună domnului Dragnea, la un referendum, dacă sunt de acord să se împartă banii, patrimoniul (…) A veni într-o întâlnire cu câțiva domni, fără primarul general, consider că e un abuz de putere”, a mai declarat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a precizat că este surprinsă de faptul că unii primari de sectoare sunt de acord cu ceea ce ea numește “aberație juridică și constituțională, la care a fost posibil să se dedea domnul Dragnea”.

Citeste si...  Soarta lui Toader a fost decisă în urma întalnirii avute cu Dragnea

Mai mult, Firea a spus că liderul PSD vrea „să împartă Bucureștiul în șase orășele mai mici, după modelul Beirutului”. „Dar în Beirut este război. O fi și la noi război și nu ne-am dat seama?”, s-a întrebat ea, retoric.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a spus, sâmbătă seara, că liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, într-o ședință cu primarii de sectoare, că vrea să dea o ordonanță de urgență prin care cele șase sectoare ale Bucureștiului să devină orașe, iar Primăria Capitalei să aibă doar un rol decorativ. ” Constituția nu se modifică prin ordonanță de urgență, decât dacă cineva consideră că țara noastră nu mai este una democratică. (…) Eu știam că se poate modifica doar prin referendum. Acum câteva zile a zis că este în pregătire textul ordonanței de urgență prin care practic Primăria Capitalei ori să se desființeze, ori să devină o instituție decorativă, iar cele șase sectoare ale Capitalei să capete statutul de oraș, împărțind atât patrimoniul, cât și bugetul, cu personalitate juridică”, a declarat Gabriela Firea, la România Tv.

Edilul a precizat că la ședința respectivă au participat cinci primari de sectoare, cu excepția lui Robert Negoiță. „Imaginați-vă cum ar fi să ne întâlnim cu cineva. Tu ce ești, de unde provii? Unul spune eu sunt ieșean, altu eu sunt arădean, eu sunt constănțean…Tu ce ești? Eu sunt sectorian 2. Cam ceva de genul acesta dorește domnul Dragnea doar ca dorește să mă anihileze în totalitate”, a completat primarul general al Capitalei. Gabriela Firea a mai anunțat că, din informațiile pe care le are, președinția filialei PSD București va fi preluată de primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.