Gabriela Firea merge mai departe în războiul cu Traian Băsescu, pe care îl acuză de şantaj şi ameninţare. După ce fostul preşedinte a s-a prezentat la Parchetul General şi a devenit oficial urmărit penal, senatorul PSD îşi reafirmă poziţia şi determinarea de a merge până la capăt.

media-142667528004833700

„Declaraţiile au fost fără echivic. A fost o presiune psihică pe care a vrut să o exercite asupra mea, în calitatea mea de membru al comisiei Nana. Intenţia a fost clar de a ameninţa şi şantaja un senator şi de a umili un cetăţean al acestei ţări. Într-o democraţie, aceste fapte sunt pedepsite de lege. Eu nu pot decât să aştept o decizie a Parchetului. Sunt un om credicios şi am încredere că Justiţia este făcută de oameni corecţi”, a declarat Gabriela Firea.

Senatoarea PSD a afirmat că nu cunoaşte data următoarei audieri, dar avocaţii ei se vor prezenta în continuare şi „vor susţine cu tărie faptul că declaraţiile fostului preşedinte nu pot rămâne simple speculaţii politice şi nu pot fi tratate cu această lejeritate, că în politică se poate declara orice”.

„Am sesizat o idee, şi anume că afirmaţiile mele ar fi avut scopuri electorale şi că mi-aş fi depăşit statutul şi mandatul de membru al Comisiei Nana. Toate declaraţiile mele au fost făcute în prezenţa preşedinţilor de comisie şi a altor membri din comisie. Dacă eu aş fi dorit să fac propagandă electorală, cu siguranţă colegii mei de comisie ar fi putut interveni pe loc şi ar fi putut transmite că ceea ce eu comunic nu ar fi conform cu realitatea”, a mai precizat Gabriela Firea.

Citeste si...
Bucureștiul se schimbă cu bani de la UE - Cereri de finantare pentru fonduri europene în valoare de 283 milioane euro