Primarul General al Municipiului Bucuresti, Gabriela Firea, continuă lupta împotriva poluării aerului din Capitală. Una dintre măsuri este la un pas de a se materializa. Miercuri, 31 octombrie, PMB a publicat, la sectiunea “Eco-voucher in schimbul unui autovehicul uzat”, lista celor 6.000 de participanti (proprietari de autovehicule uzate), care s-au inscris online, prin aplicatia PEVAUTO,  in ”Programul de stimulare a eliminarii din traficul bucurestean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare prin acordarea de eco-vouchere”.

Lista celor 6.000 de persoane inregistrate cuprinde initialele numelui si prenumelui persoanei fizice/ denumirea persoanei juridice, codul primit la inregistrare, precum si ora inregistrarii.

In perioada imediat urmatoare, Primaria Municipiului Bucuresti va verifica conditiile de eligibilitate ale participantilor, iar in program vor fi acceptati doar primii 5.000 de proprietari de autovehicule uzate eligibili, in ordinea inscrierii, conform HCGMB 377/26.07.2018.

Citeste si...  Bugetul pe 2018 al Primăriei Capitalei. Investiții masive în sănătate, fluidizarea traficului, parcări și construcția de locuințe, grădinițe și săli de sport

Participantii care se regasesc pe lista vor putea demara procedurile pentru casarea si radierea autovehiculul uzat, precum si pentru obtinerea celorlalte documente prevazute in Regulament, doar dupa publicarea listei celor 5.000 de proprietari de autovehicule uzate eligibili.

“Subliniem faptul ca persoanele care au casat autovehiculul uzat inainte de publicarea listei celor 5.000 de proprietari de autovehicule uzate eligibili vor fi exclusi din Program, conform art. 7 alin. (4) din Regulament”, se precizează în comunicatul de presă al PMB.

Lista unitatilor comerciale participante la Program, de la care se pot achizitiona produsele eligibile in Program, se va publica spre informarea cetatenilor, dupa parcurgerea tuturor etapelor din Regulament pentru selectarea unitatilor comerciale participante, nu mai tarziu de data de la care pot fi utilizate eco-voucherele.