Gabriela Firea, a luat deja primele măsuri de urgență, după incendiile repetate din Delta Văcărești. Primarul General al Capitalei a cerut Poliției Locale să supravegheze perimetrul, iar Primăria a instalat o cameră de luat vederi care acoperă întreg perimetrul.

„Am cerut Poliției Locale a Municipiului București să monitorizeze în permanență ‘Parcul Natural Văcărești’ care a fost declarat de curând arie naturală protejată. Prioritatea noastră este în prezent atât protejarea acestui spațiu unic în București, dar și siguranța cetățenilor care locuiesc în apropierea Lacului Văcărești”, a declarat Firea.

Primăria Capitalei a amplasat, pe unul dintre cele mai înalte imobile din zonă, o cameră video pentru a monitoriza întreaga arie. Prin urmare, vor putea fi identificate rapid eventualele focare de incendii.

Citeste si...
Scandalul in cazul primarului iesean ia amploare

Primarul general a precizat că municipalitatea, împreună cu Asociația Văcărești și alte instituții din domeniul cercetării, își doresc să își depună candidatura pentru administrarea Parcului Natural Văcărești cu respectarea condițiilor din Ordonanța de Urgență 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și a faunei sălbatice, aprobată prin lege în 2011.