Accesul online gratuit la consultații medicale a fost extins la 18 spitale ale Primăriei Capitalei, prin platforma pacient.assmb.ro, dupa succesul Programului pilot de consultatii medicale online al Spitalului Colentina, potrivit Gabriela Firea, edilul Capitalei.

În doar două săptămâni de la lansare 749 de pacienți au solicitat consultații online prin intermediul acestei platforme.

„Pentru a fi alături de pacienții cu diverse afecțiuni medicale, în această perioadă dificilă, marcată de pandemia de COVID-19, Primăria Capitalei, prin ASSMB, a realizat într-un timp record un proiect inovator care se dovedește deja a fi foarte util și actual: platforma de consultații medicale pacient.assmb.ro”, a scris Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

https://www.facebook.com/gabifirea

Platforma este un serviciu online gratuit de evaluare medicală la distanță unde aproape 500 de medici din peste 30 de specializări angajați în spitalele Primăriei Capitalei sunt la datorie pentru toți pacienții din București.

Cele mai căutate specializări sunt Pneumologia – 184 de consultații, Medicina internă – 149, Psihiatria – 99, Gastroenterologia – 43 și Dermatologia – 39.

Cum se utilizează platforma pacient.assmb.ro
Platforma este foarte ușor de utilizat: pacienții accesează site-ul pacient.assmb.ro, introduc o scurtă descriere a problemelor de sănătate pe care le au și atașează, dacă este cazul, documentele medicale relevante (rezultate analize, recomandări de la specialiști, istoric medical, bilete de ieșire din spital).

Se selectează spitalul, specialitatea și medicul, apoi se introduc datele personale, precum și cele de contact, iar răspunsul va fi primit direct din partea medicului în 12-24 ore în funcție de disponibilitatea specialistului și de numărul de cazuri pe care acesta le are în analiză.

Citeste si...  A încălcat regulile de circulație? PMB: Acea mașină nu e condusă de Gabriela Firea!

Platforma este optimizată inclusiv pentru dispozitivele de telefonie mobilă cu sistem de operare iOS sau Android.

”Recomandăm bucureștenilor și tuturor pacienților cu istoric medical într-unul din spitalele Primăriei Capitalei să folosească cu încredere această nouă platformă online înainte de a lua decizia de a merge la un spital.

Trebuie să fim cu toții responsabili și să încercăm să nu aglomerăm unitățile medicale, în această perioadă, dacă nu este absolut necesar”, a mai scris edilul Bucureștiului.

Primul spital-pilot al acestui proiect a fost Spitalul Clinic Colentina, unde implementarea platformei pacient.assmb.ro a fost făcută cu implicarea totală a domnului Dr. Horațiu Ioani, șef secție Neurochirurgie la Spitalul Clinic Colentina.

La nivelul celorlalte spitale, implementarea platformei s-a realizat ulterior în doar câteva zile, ceea ce a reprezentat un adevărat tur de forță realizat grație implicării tuturor managerilor de spitale, a specialiștilor IT din ASSMB, precum și a partenenerilor Medicentrum și Lite Microsystems.

Sunt disponibile statistici în timp real privind cazurile noi, cele închise sau cele aflate în lucru, dar și despre specializările accesate de către pacienți, sau despre medicii care au cazuri în lucru pe platformă.

Tot pe pacient.assmb.ro solicitanții de consultații primesc suport tehnic și îndrumare privins înscrierea online.

Medicii, la rândul lor, pot transmite pacienților orice fel de documente medicale pe timpul stării de urgență, cum ar fi rețete, concedii medicale sau referate pentru comisiile de expertiză. Aceștia beneficiază de suport tehnic online si telefonic.