Gabriela Firea, primarul general al Capitalei a vorbit despre efectele seismului de noaptea trecută la nivelul Capitalei și a spus că deja câteva echipe ale Primăriei au mers să verifice clădirile degradate din Centrul Vechi.

”Din fericire, nu au fost victime in urma cutremurului de aseara. Echipe ale Primariei Capitalei au verificat Centrul Vechi, acolo sunt mai multe cladiri degradate.

Fac apel la proprietarii care locuiesc in cladiri cu risc seismic clasa 1 pericol public sa accepte locuintele puse la dispozitie de Primarie, pentru a putea incepe, in regim de urgenta, consolidarea.

Legislatia in vigoare nu ne permite sa evacuam aceste imobile, desi sunt un pericol atat pentru locatari, cat si pentru cei care trec prin zona.

Am propus infiintarea Administratiei pentru consolidarea cladirilor cu risc seismic, deoarece am gasit la Primarie o lipsa de coordonare si implicare constanta in legatura cu problema cladirilor cu bulina.

Citeste si...
Bombă! Ioana Băsescu s-a măritat în secret!

Cu sprijinul consilierilor PSD si ALDE, aceasta structura va functiona cat de curand. Este regretabil ca reprezentantii USB si PNL nu au inteles importanta acestei initiative si au incercat sa blocheze proiectul. Si nici nu au oferit o alta solutie-alternativa la propunerea mea.”, a spus primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

”Conform informațiilor primite și a verificărilor efectuate în teren de către polițiștii locali, până la această oră nu au fost constatate evenimente cauzate de cutremurul care a avut loc în cursul nopții (tencuială căzută, panouri publicitare desprinse, cabluri electrice rupte, copaci căzuți)”, a mai spus Gabriela Firea.