Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, oferă detalii de culise din împăcarea cu liderul PSD, Liviu Dragnea. Totul a pornit în perioda în care Firea era în spital.

„În perioada de spitalizare au fost mesaje de încurajare și de la colegi din politică: domnul Tăriceanu, doamna Dăncilă, domnul Dragnea. Mi se pare omenesc până la urmă, indiferent ce s-a întâmplat între noi. Am răspuns atât cât am putut. În acea perioada au avut loc primele discuții. După externare, în perioada de concediu medical, a avut loc o discuție telefonică în care s-a manifestat interesul de a reporni relația dintre Primăria Capitalei și Guvern și chiar Parlament. Nu poți să refuzi așa ceva.

M-am gândit, am reflectat, m-am sfătuit și cu familia. S-a spus că ne-am certat, ne-am împăcat, parcă am fi fost logodnici. Nici domnul Dragnea nu mă ia acasă, pentru că este cu Irina, nici eu nu-l iau acasă, pentru că sunt foarte căsătorită. Mi-am pus întrebarea: De ce să sufere bucureștenii? Unele lucruri care s-au spus nu pot fi șterse, dar acum este important, dacă domnia sa poate și vrea, să alegem din ce a rămas din această relație și să înnodăm dialogul, în primul rând instituțional.

Citeste si...  Credeţi că l-a schimbat celebritatea pe Alex Velea?!

În această perioadă s-a lucrat în echipe mixte între ministere și Primăria Capitalei. Am stabilit într-o convorbire telefonică câteva proiecte prioritare”, a afirmat Firea, într-un interviu la Antena 3.

Gabriela Firea a afirmat că s-a simţit atacată, în perioada în care a fost certată cu Liviu Dragnea, şi de oamenii din presă care îş simpatizează pe liderul PSD.

Întrebată de ce şi-a schimbat Liviu Dragnea atitudinea faţă de ea, Gabriela Firea a răspuns: „Cred că s-a gândit la bucureşteni.”