Actualitate, Featured

Gabriela Firea, a acordat sâmbătă trofee şi diplome de excelenţă mai multor organizaţii neguvernamentale

Primarul General, Gabriela Firea: „Patriotismul, generozitatea, bunătatea și grija față de aproapele său sunt caracteristicile poporului român, iar Ziua Națională a României este un prilej de a le pune în valoare.

Gabriela Firea, a acordat sâmbătă trofee şi diplome de excelenţă

blankGabriela Firea, a acordat sâmbătă trofee şi diplome de excelenţă

Gabriela Firea: „ Am oferit, simbolic, recunoașterea din partea comunității pentru 11 asociații și fundații care, prin proiectele lor umanitare, sociale, educaționale, medicale și ale drepturilor omului, au arătat că au suflet mare. Copii bolnavi, bătrâni abadonați, tineri rătăciți prin viață, mame îndurerate au primit o speranță, un zâmbet, o clipă de bucurie, o mână de ajutor.

Și toate acestea au fost posibile datorită lor, oamenilor și voluntarilor cu suflet mare din organizații neguvernamentale, asociații, centre și fundații. Ei merită tot respectul și aprecierea noastră.”

blank

Pieter Bult – reprezentant UNICEF în România

Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) activează în 190 de ţări şi teritorii, inclusiv în România, făcând tot posibilul să ajute fiecare copil să supravieţuiască, să se dezvolte şi să îşi atingă potenţialul maximum, pentru a crea o lume mai bună.

Gabriela Firea, a acordat sâmbătă trofee şi diplome de excelenţă

Organizaţia promovează dreptul fetelor la educaţie şi face eforturi pentru a preveni răspândirea HIV/SIDA în rândul tinerilor.

Dezvoltă programe pentru ca toţi copiii să poată să fie în siguranţă, să aibă parte de servicii de sănătate, de condiţii de trai decente şi de acces la educaţie de calitate.

Organizaţia consideră că niciun copil nu ar trebui să fie expus violenţei, abuzurilor şi exploatării.

Mihaela Geoană, președinta Fundației Renașterea

Fundaţia Renașterea a fost înfiinţată în anul 2001, aducând pentru prima dată în atenţia publicului din România o problemă cu implicaţii majore în viaţa femeilor: cancerul de sân.

Misiunea Fundației Renașterea este de a crește gradul de conștientizare a populației privind importanţa adoptării unui stil de viață sănătos și de promovare a educației pentru sănătate, dar și de consolidare a responsabilităţii civice în România.

Prin programele sale, Fundația Renașterea își propune să aducă în sufletul femeilor renașterea speranței, șansa de a beneficia de o mai bună informare, educație și de servicii medicale la cele mai înalte standarde.

Gabriela Alexandrescu, președinte executiv- Organizația Salvați Copiii

Organizația Salvați Copiii a fost un deschizător de drumuri în ceea ce privește asigurarea drepturilor pentru cei mai vulnerabili copii.
De 29 de ani dezvoltă programe educaționale, de protecție socială și de promovare a drepturilor copiilor.

În ultimii ani, Organizația Salvați Copiii a contribuit la dotarea cu aparate medicale vitale nou-născuților prematuri în mai multe maternități din țară și din București.

Organizația Salvați Copiii România a contribuit în mod unic la promovarea disciplinei pozitive, a educării părinților și a celor care lucrează cu copii în sensul comunicării corecte cu aceștia, la interzicerea prin lege a violenței și tratamentelor umilitoare ale copiilor și, nu în ultimul rând, la schimbarea mentalității opiniei publice cu privire la drepturile copilului.

Salvați Copiii a derulat mai multe proiecte educaționale pentru copii, în domeniul alimentației, al combaterii fumatului și participă împreună cu Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) la dezvoltarea acestor proiecte.

Nicoleta Cristea Brunel, fondator, coordonator – Asociația SOS Infertilitatea

Asociația SOS Infertilitatea se implică încă din anul 2008 la nivel național pentru sprijinirea cuplurilor care pot avea un copil doar cu ajutor medical.

Asociația are rezultate excepționale, desfășurând campanii de advocacy, pe lângă factorii decidenți în sfera socio-politică, grupuri de suport pentru pacienți și au o foarte activă comunitate de pacienți.

Asociația SOS Infertilitatea s-a implicat prin acțiuni advocacy activ și de informare a pacienților în proiectul de Fertilizare In Vitro desfășurat de Primăria Municipiului București prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) de sprijinire a 2000 cupluri infertile, prin care s-au născut 220 de bebeluși de București care altfel nu ar fi existat.

Eugen Ilea – vicepreședinte Federația Națională a Asociațiilor de Părinți

Federația Natională a Asociațiilor de Părinți a fost înființată în octombrie 2005 și constituie platforma-suport de manifestare deschisă a tuturor asociațiilor, consiliilor reprezentative, comitetelor de părinți și chiar a părinților ai căror copii frecventează instituțiile de învățământ preuniversitar din România: grădinițe, școli, licee și alte forme de învățământ.

Federația și-a propus să se implice efectiv în domeniul educațional, devenind un organ consultativ în analiza și dezbaterea proiectelor de legi, a regulamentor și reglementarilor care privesc decizia în actul de învățământ.

Totodată, Federația funcționează la instrument de coagulare a intereselor parinților, elevilor și profesorilor pentru promovarea unor inițiative legislative, menite să contribuie la creșterea nivelului calitativ și modernizarea învățământului preuniversitar românesc, în concordanță cu standardele Uniunii Europene.

Gigel Lazăr – președinte executiv fondator- Centrul Internațional Antidrog pentru Drepturile Omului (CIADO)

Centrul Internațional Antidrog pentru Drepturile Omului (CIADO) a fost înființat în anul 2007 și a dezvoltat cele mai complexe programe de prevenire și informare asupra riscurilor asociate consumului de droguri precum “Tinerii și propriile lor valori”, “No Drugs Revolution” și “Arta Contra Drog”, dar și campanii ample de informare a părinților despre simptomatologia tânărului consumator.

CIADO îl are ca președinte pe academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici.
În parteneriat cu Primăria Capitalei CIADO România a desfășurat, în ultimii trei ani, peste 287 de conferințe interactive la care au participat 72.000 elevi clasele VII-XII, iar în cadrul programului “No Drugs Revolution” au avut loc 45 evenimente în care s-au implicat teatrele subordonate Primăriei Capitalei și care au reunit peste 33.000 participanți.

Radu Gănescu – președinte Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România – COPAC

Misiunea Coaliției Organizațiilor Pancienților cu Afecțiuni Cronice din România – COPAC este de a sprijini pacienții și organizațiile de pacienți să acționeze unitar și eficient pentru apărarea drepturilor pacienților.

În București, a fost întotdeuna susținută și sprijinită de Primăria Municipiului București prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), fie că vorbim de parteneriate în ceea ce privește creșterea conștientizării donatorilor de sânge sau de proiecte de sprijinire a paciențiilor pentru accesarea serviciilor medicale și îmbunătățirea condițiilor spitalicești.

De asemenea, au fost realizate campanii de informare a studenților din toate universitățile de stat cu privire la importanța donării de sânge și celule stem.

Ca un partener atent la nevoile pacienților, Primăria Capitalei a propus și a obținut relocarea secției dedicate pacienților hemofilici și talasemici în structura Spitalului Colentina.

Ion Cristian Roman, fondator – Asociația Taxiul cu Bomboane

Activitatea Asociației Taxiul cu bomboane constă în gesturi simple care se transformă în fapte bune, în gesturi mici care pot schimba viaţa celor din jur.

Înseamnă faptele bune pe care le poate face oricine, pentru că în acest taxi poate urca toată lumea!

Totul a început cu o simplă iniţiativă în primăvara lui 2012 când domnul Ion Cristian Roman a dorit să transforme o simplă călătorie cu taxiul prin Bucureşti într-una specială. Clienţii primeau bomboane, puteau asculta o muzică plăcută sau puteau primi un tur inedit al Capitalei.

Mai apoi, acesta s-a gândit că ar putea să strângă cărți și jucării pentru copiii din spitale.

Taxiul are acum câteva curse cu destinaţie deosebită: spitalele de pediatrie din București, cum ar fi Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” și altele, dar şi la şcolile cu nevoi speciale din Bucureşti.

Georgeta Bucur, președinte, fondator – Asociația Down Plus București

Asociația Down Plus București este o entitate tânără care a luat naștere în anul 2014.

Activitățile zilnice cultural-sportive și evenimentele periodice la nivel național și internațional sunt dedicate persoanelor cu dizabilități din Capitală și din întreaga țară. Prezentări de modă în care beneficiarii asociației au fost atât designeri cât și modele (eveniment unic la nivel mondial), spectacole ale căror vedete sunt persoanele cu dizabilități, celebrarea anuală a zilei mondiale a persoanelor cu sindrom down, dansuri, competiții de ski, gimnastică pe aparate, terapii comportamentale, , logopedie, kinetoterapie, ergopedie precum și asistență psiho-socială sunt doar câteva exemple de activități care sunt desfășurate de către Asociatia Down Plus Bucuresti.

blankGabriela Firea, a acordat sâmbătă trofee şi diplome de excelenţă

Primăria Capitalei prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București sprijină activitatea Asociației prin participarea activă la evenimentele desfășurate de către organizație.

Marian Ursan, director executiv – Asociația Carusel

Asociația Carusel își desfăsoară activitatea în domeniul promovării și apărării drepturilor și libertăților omului încă din anul 2011.

Toate activitățile derulate urmăresc creșterea accesului persoanelor fără adăpost la servicii de cazare și adăpost, haine curate, o masă caldă și posibilitatea de a-și efectua igiena corporală, în sezonul rece dar și facilitarea accesului persoanelor fără adăpost la servicii psiho-medico-sociale, atât prin oferirea directă a acestora, cât şi prin facilitarea către alte servicii disponibile.

Proiectele ”Adăpostul Temporar de Noapte Odesa” și “Testare gratuită pentru depistarea hepatitelor tip B, C şi A helicobacter pilory” sunt doar câteva exemple pe care Asociația Carusel le desfasoară cu ajutorul Primăriei Capitalei prin Directia Generală de Asistență Socială a Municipiului București.

Irina Mohora, vicepreședinte fondator – Asociația “Zâmbetul Îngerilor”

blankGabriela Firea, a acordat sâmbătă trofee şi diplome de excelenţă

Asociația “Zâmbetul Îngerilor” este o organizație al cărei scop îl reprezintă lupta împotriva risipei alimentare prin ajutarea oamenilor nevoiași în vederea îmbunătățirii calității vieții.

Asociația Zâmbetul Îngerilor alături de partenerii săi desfășoară în București o campanie zilnică de colectare și distribuție de alimente prin proiectul „Sandvișul de la miezul nopții”, prin care persoane vulnerabile, majoritatea familii cu copii, primesc alimente necesare traiului zilnic.

blankGabriela Firea, a acordat sâmbătă trofee şi diplome de excelenţă

În ultimii ani au reușit să crească nivelul de conștientizare și responsabilizare al societății și să sprijine un număr mare de persoane ce provin din medii defavorizate. Cu ajutorul Primăriei Capitalei prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, Asociatia “Zâmbetul Îngerilor” reusește să fie prezentă, zilnic, în slujba persoanelor aflate în dificultate social și economică.

blank