Fostul vicepremier Gabriel Oprea spune că el susține în continuare DNA, chiar dacă se află acum în centrul unei investigații și a aflat din presă de solicitarea DNA, adresată Senatului, privind încuviințarea urmării penale împotriva lui.

„Am respectat legile României în toată activitatea mea și le respect în continuare. Mă consider nevinovat, iar acest lucru se va confirma mai devreme sau mai târziu. Consider, de asemenea, că este obligația profesională a procurorilor să verifice orice suspiciuni privind posibile încălcări ale legii. Şi, aşa cum preciza DNA, în comunicatul de presă, <<persoana faţă de care s-a solicitat sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale beneficiază de prezumţia de nevinovăţie>>. În al doilea rând, am sprijinit Justiția și am sprijinit activitatea DNA pe tot parcursul activităţii mele politice. Chiar dacă astăzi eu sunt cel vizat de demersurile DNA, voi sprijini în continuare aceste instituții ale statului român”.

Citeste si...  MOBILIZARE a polițiștilor în contextul avertizărilor de vreme rea. Care sunt recomandările pentru ȘOFERI

„Știu că viața politică presupune riscuri dintre cele mai variate, inclusiv acela de a deveni o victimă colaterală în luptele pentru putere purtate de alții. Nu regret deciziile politice pe care le-am luat și nu îmi voi schimba principiile niciodată, indiferent de situația în care mă voi afla”, a mai declarat Gabriel Oprea.