Președintele UNPR, vicepremierul și ministru al Afacerilor Interne Gabriel Oprea, a declarat vineri, cu prilejul împlinirii a cinci ani de la înființarea partidului, că formațiunea sa a reprezentat în ultimii ani un partener corect și loial, având ca prioritate dezvoltarea României.

Gabriel Oprea

Gabriel Oprea a precizat că stabilitatea politică și proiectele partidului sunt de interes național.

„Sprijinim guvernul Ponta și pe președintele nostru Klaus Iohannis. (…) Am fost parteneri corecți și loiali și onoarea este pentru noi cel mai important blazon pe care trebuie să ni-l respectăm. UNPR este o uniune a progresului, iar progres înseamnă schimbarea în bine, prosperitate și dezvoltare. Înseamnă școli mai bune, spitale mai bune, înseamnă proiecte, înseamnă dezvoltarea României. România are nevoie de un stat puternic și de instituții puternice. (…) România nu înseamnă nici dreapta și nici stânga, înseamnă toți și fiecare”, a declarat Gabriel Oprea, potrivit Agerpres.

De asemenea, el a reiterat speranța ca numărul membrilor formațiunii să atingă cifra de un milion în următorii doi ani.

„Cred în toți oamenii cu care am plecat la drum, cred în toți oamenii care ni s-au alăturat pe parcurs și cred cu adevărat în oamenii care vor veni alături de noi pe drumul nostru. Anul viitor vom fi un milion de membri de partid, nu ne vom opri la un milion, aceasta este sarcina noastră”, a susținut Oprea.

În opinia sa o națiune nu se împarte în culori politice. „Pentru mine România nu înseamnă un teritoriu, înseamnă o națiune, o națiune își respectă trecutul și își construiește cu grijă viitorul. O națiune se apără la greu și o națiune întotdeauna rămâne unită. O națiune nu se împarte în culori politice, acesta este naționalismul european”, a arătat președintele UNPR.

Citeste si...
Iohannis, după trecerea moțiunii, este de părere că anticipatele ar fi soluția optimă

El a spus că partidul său nu a dat niciodată bir cu fugiții. „Au spus despre noi că suntem un partid de generali. Da, au dreptate fiindcă am câștigat toate bătăliile și nu am dat bir cu fugiții niciodată. Au spus despre noi că suntem un partid mic. Greșit, suntem foarte mulți aici și suntem mândri de trecutul nostru. UNPR sărbătorește astăzi cinci ani. La mulți ani, prieteni! La mulți ani, România!”, a punctat Oprea.

El a subliniat că proiectele formațiunii politice precum taxa de solidaritate, taxarea marilor averi sunt de interes național.

„UNPR este în primul rând o uniune națională, suntem un proiect politic construit în jurul interesului național. Tot ceea ce am făcut în politică, tot ceea ce am propus a urmărit acest principiu al interesului național. Stabilitatea politică și guvernamentală înseamnă interes național. Legile noastre, proiectele noastre cele mai mari — taxa de solidaritate, taxarea marilor averi, votul de la 16 ani sau primul loc de muncă sunt de interes național”, a precizat Oprea.

Mesajul vicepremierului Gabriel Oprea către români a fost: „Veniți cu noi, mergeți înainte pentru România. Schimbăm România în bine”.

La manifestarea de împlinire a cinci ani de la înființarea UNPR, desfășurată în Piața Obor din Sectorul 2 al Capitalei, participă aproximativ 20.000 de oameni, care sărbătoresc cu un concert de muzică populară, cu vițel la proțap, mici, fasole cu cârnați, bere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.