Vicepremierul Gabriel Oprea a avut luni seara o întâlnire cu Iohannis, înainte de consultările partidelor cu preşedintele pe tema securităţii naţionale. Preşedintele UNPR a vorbit marţi despre discuţiile cu Iohannis, dar şi despre varianta de a prelua funcţia de premier.
 

Noul ministru al Administratiei si Internelor, Gabriel Oprea, sustine un discurs cu ocazia ceremoniei de preluare a portofoliului de la fostul ministru al Internelor si Reformei Administrative, Cristian David (nu este prezent in imagine), in Bucuresti, marti, 23 decembrie 2008. BOGDAN MARAN / MEDIAFAX FOTO

 
„Orice tete-a-tete rămâne un tete-a-tete, mai ales cu președintele României. Au fost discuții, au participat și alți oameni. Nu pot să spun lucruri pe care nu pot să le spun. Ceea ce pot să vă spun în schimb este că-l sprijin total pe dl Klaus Iohannis, mai ales pe problemele acestea de securitate națională”, a declarat Oprea, într-un interviu acordat lui Bogdan Chireac la DC News.
 
Întrebat dacă preşedintele i-a propus funcţia de premier din partea unei coaliţii formate în jurul PNL, preşedintele UNPR a declarat: „Poate să mi se propună şi funcţia de împărat. Nu spun că mi s-a propus aşa ceva. Mi s-ar nărui toată munca de ani de zile. Dacă mi-am dat cuvântul, nu credeţi că e mai logic şi normal să mă ţin de cuvânt? Vreau să respect, să fiu respectat şi să ajut ţara asta.”
 
Gabriel Oprea a mai explicat că va fi un partener al actualei coaliţii de guvernare atâta timp cât nu se „loveşte în statul român”. Cum ar veni, in concluzie: Oprea nu ne-a spus lucruri pe care nu poate sa le spuna (sic) si nu accepta sa devina premier, dar daca „interesul national” o va cere, el se va „sacrifica” totusi. Greu si cu durere in suflet, dar  „se va sacrifica”.
Citeste si...
Cristian Preda, atac surprinzător la Klaus Iohannis și la soția sa