Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a reacționat joi față de atenționările președintelui Klaus Iohannis referitoare la înzestrarea armatei și i-a reproșat acestuia că ”bagă bățul prin gard”, deși a fost informat în ședințele CSAT de toate programele de înzestrare pe care MApN le derulează, conform Mediafax.

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a reacționat, joi, într-o conferință de presă ,la atenționările președintelui României Klaus Iohannis, care a cerut MApN să acționeze mai eficient în privința achizițiilor strategice pe care România și le-a asumat.

”Este foarte ușor să vii să bagi bățul prin gard, scuzați-mi limbajul neacademic, în momentul în care ai fost informat de toate programele de înzestrare pe care Ministerul Apărării Naționale le derulează, pe care le-ai aprobat într-o ședință CSAT, ca președinte al României”, a spus ministrul Gabriel Leș într-o conferință de presă susținută joi la sediul instituției.

Ministrul a spus că nu-și explică motivul pentru care președintele alege ”să facă presiuni de un anumit tip” și susține că a acționat mereu pentru deblocarea întârzierilor pe programele de licitații, care nu intră mereu în competența ministerului pe care-l conduce.

”De ce dânsul alege la acest moment în acest moment din nou să vină să facă presiuni de un anumit tip pe Ministerul Apărării Naționale, nu mă întrebați pe mine, vă rog să-l întrebați pe dânsul. Vreau să vă spun că în acest moment, da, există și întârzieri pe programe pe licitații, aspecte care nu țin întotdeauna de Ministerul Apărării Naționale, dar pe care mi le-am asumat ca ministru și vreau deblocarea lor și vreau să fiu parte a soluției și le vom duce mai departe pentru Ministerul Apărării Naționale și nu ne vom opri atunci când vom avea câte o problemă”, a declarat Gabriel Leș.

Citeste si...
Cum a evitat BNR „efectele economice şi sociale nocive” ale revoluţiei fiscale. Isărescu: „Suntem acuzaţi că am dat cu capul precum berbecul în creşterea economică”

Leș spune că atacul președintelui la adresa ministerului pe care-l conduce și a guvernului este unul strict electoral și reprezintă un mod de lucru pentru Klaus Iohannis, pe care acesta și l-a ales în ultimii trei ani din rațiuni strict electorale.

”A fost un atac la adresa ministerului, a guvernului, e un mod de lucru pe care președintele l-a ales în ultimii trei ani de zile, de la aspecte care țin de imposibilitatea guvernului de a duce președinția rotativă, la modul în care ne organizăm și funcționăm. Sunt aspecte pe care președintele le face în mod natural. Nu-l înțeleg și nu văd care este câștigul pe care domnul președinte poate să-l aibă aici. Aș vrea să vă spun că nu o dată și-a asumat internațional, de exemplu, cei 2% și s-a lăudat cu cei 2%, pe care guvernul PSD-ALDE și l-a asumat prin acordarea acestui 2% din Produsul Intern Brut. Al treilea an consecutiv ne-am asumat programele de înzestrare, dar văd că atunci când lucrurile nu merg cum dorește domnia sa, vine să atace guvernul. Este o chestiune strict electorală din punctul meu de vedere, un lucru care nu ajută pe nimeni, nici Ministerul Apărării Naționale, nu ajută armata României și nu ajută nici populația, din păcate.”

Președintele Klaus Iohannis a atenționat, miercuri, Guvernul și MApN, în cadrul unei conferințe privind flancul Estic al NATO, să acționeze mai eficient în privința achizițiilor strategice la care s-a angajat România.