Presedintele PLR Calin Popescu Tariceanu si presedintele PC Daniel Constantin, alaturi de un grup aparent restrans de oameni din conducerea celor doua partide, au convenit fuzionarea PLR-PC in partidul ce se va numi Alianta Liberalilor si Democratilor.
 
fuziune-plr-pc
 
 
Evenimentul politic, anuntat cu surle si trambite, este programat sa aiba loc vineri, 19 iunie. Liderii celor doua partide spera ca, prin aceasta fuziune, noua formatiune sa ajunga a treia forta politica dupa PSD si PNL la alegerile din 2016. Vestea proasta pentru ei este ca doar ei, liderii, au asemenea sperante in timp ce nici macar proprii parlamentari nu cred acest lucru, ba chiar sunt de parere ca fuziunea de vineri le-ar putea face mai mult rau decat bine.
In primul rand, baza partidelor este deranjata de faptul ca nu a fost consultata cu privire la fuziune, dar cel putin pentru moment vor urma decizia conducerii.
 
In al doilea rand parlamentarii PLR-PC nu cred in succesul pe care l-ar avea noua formatiune in alegeri. Surse din PLR sustin ca se tem de faptul ca partidul nu va obtine voturile necesare pentru a le asigura obtinerea unui nou mandat. In plus se plang ca PSD nu va face nimic pentru a-i ajuta in alegeri. Mai mult decat atat o parte dintre parlamentarii PLR-PC se gandesc serios sa paraseasca formatiunea si sa indrepte catre alte partide, in special catre PNL care chiar incearca sa ii atraga de partea lor.
 
O alta problema majora a fuziunii PLR-PC este faptul ca o parte dintre conservatori au fost atat de nemultumiti incat au ales sa isi creeze propria formatiune – Partidul Puterii Umaniste Social Liberal (PPUSL). Desi nu va reprezenta neaparat o amenintare din punct de vedere electoral, va contribui la fragramentarea filialelor din teritoriu, care si asa nu sunt dintre cele mai puternice, iar asta ii va costa enorm in alegeri. O filiala din Ilfov deja a trecut in PPUSL si se anunta ca vor urma si altele.
 
In concluzie mult comentata fuziune PC-PLR, dorita, fixata si nasita de  Calin Popescu Tariceanu si de Daniel Constantin, in loc sa produca un partid mai mare, mai puternic, risca sa fie un fiasco. Iar parlamentarii celor doua partide exact de acest lucru se tem cel mai tare.
Citeste si...  Gorghiu a găsit declaraţiile in care Ponta se lauda cu firma Schweighofer