Case inundate, copaci căzuţi, un liceu lovit de fulger

 furtuni dezastre

Furtunile au măturat România, azi-noapte. Ploile torenţiale, vijeliile şi grindina au făcut ravagii în mai multe judeţe. Printre cele mai afectate sunt Giurgiu, Caraş Severin şi Argeş.

Judeţul Giurgiu s-a aflat aseară sub incidenţa codului portocaliu pentru descărcări electrice, grindină şi intensificări ale vântului. În satul Varlaam, un copac a căzut peste casă, în satul Grădiştea, comuna Comana, un brad a căzut peste o altă locuinţă. În satul Vlad Ţepeş a intervenit serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă care a îndepărtat de pe carosabil cât mai mulţi copaci căzuţi

Furtuna a făcut pagube însemnate şi în Curtea de Argeş. Un fulger a lovit o biserică şi a ricoşat în acoperişul liceului Vlaicu Vodă, unde a declanşat un incendiu.

„Norocul nostru a fost cred că avem paratrăsnetele si pe corpul acesta si pe celălalt. Din cauza probabilă a puterii trăsnetului am constat că este un pic îndoit. Deocamdată nu ştiu sa va spun pagubele care sunt”, a declarat Ştefania Florea, director la Liceul Vlaicu Voda.

Un alt trăsnet a lovit un brad din curtea Mănăstirii din Curtea de Argeş. Acesta s-a prăbuşit la pământ însă nu a provocat pagube sau victime.

Şi Judeţul Caraş-Severin s-a aflat timp de mai bine de trei ore, sub cod portocaliu de furtună. Zece localităţi au rămas fără energie electrică, mai multe străzi din principalele oraşe din judeţ au fost inundate, 18 copaci au căzut şi trei acoperişuri au fost afectate de grindină.

A fost cod portocaliu de furtună timp de câteva ore şi în judeţele Ilfov, Călăraşi şi Giurgiu, unde a căzut grindină, au fost descărcări electrice, iar vântul a suflat puternic.

 

 

Citeste si...
Cine şi-ar fi imaginat că Monica Gabor a luat bani şi graţie notelor bune din şcoală!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.