Fuego, pe numele său real Paul Surugiu (42) este un artist fără secrete, ca o carte deschisă, așa cum are și sufletul. Artistul, al cărui nume a devenit sinonim cu sărbătorile de iarnă, iar melodia sa “Împodobește mamă bradul” a ajuns o emblemă a Crăciunului, a acceptat să spună totul despre el. De altfel, acum Fuego este în plin turneu cu spectacolul “Colindători la porțile cerului”.
Credea că sărbătoarea de 23 august îi este dedicată
Ca orice copil, când era mic, Fuego se credea centrul Universului. Și chiar era, însă doar pentru familia lui. Însă el nu știa, și credea, de exemplu, că sărbătorirea, în comunism, a zilei de 23 august, îi era dedicată, așa că era tare mândru să arboreze un steag tricolor la fereastră.

Fuego s-a săturat de hoteluri. Își dorește “casă pe roți”
Chiar dacă, între timp, a crescut, a ajuns celebru și tocmai ce a împlinit 25 de ani de carieră, Fuego a rămas tot un fel de copil, un boem cu suflet de visător, de aceea a mărturisit că își dorește “o casă pe roți, ca americanii”, mai ales că, prin prisma profesiei, este mai mult pe drumuri și petrece mult timp prin hoteluri.
Regreată că nu are filmarea de când s-a lansat

Își amintește cu nostalgie de prima lui participare, în 1993, la Festivalul de la Mamaia și regretă enorm că, din pricina uneio furtuni puternice, care a rupt copertina Teatrului de Vară din Mamaia, nu există o filmare a lansării sale.

Cum și-a ales numele de scenă
Odată lansat, Paul Surugiu a făcut “ședință” cu prietenii și s-a ajuns la conluzia că numele lui real este cam lung pentru o carieră artistică, așa că, la îndemnul găștii, s-a ales cu pseudonimul Fuego. Are și nostalgii după meleagurile natale. Când este foarte relaxat și se află într-un cerc de prieteni, Fuego, care este născut în Turda, vorbește ardelenește.

George Grigoriu, compozitorul care a crezut în el
Ca artist, se simte mai apropiat de Stela Enache și Marina Florea, pentru că ei trei au fost lansați de compozitorul Geogge Grigoriu. El cântă adesea cu Stela Enache şi cu Marina Florea, toţi fiind lansaţi de regretatul compozitor George Grigoriu. Asupra unui singur lucru este vehement: nu ar face niciodată politică. ”Nu îmi doresc aşa ceva, nu mi s-a propus. Niciodată nu am să fac politică, pentru că sunt artist. Dacă aş candida şi m-ar vota oamenii nu aş şti ce să fac. Pe mine pune-mă să cânt!: «Dacă vrei cu tine lumina să o ard/, Lasă-mă să o împart»”, a adăugat el.
Afacerile, ultima preocupare

Citeste si...
Groaznic! Şi-a bătut un piron în testicule, în Piaţa Kremlinului

Banii nu sunt punctul lui forte. De altfel, a și mărturisit că nu se pricepe la afaceri. ”Eu ştiu doar să cânt sau să joc teatru într-o piesă. Că mai nou am şi un spectacol în care joc şi teatru şi văd că prinde foarte bine”, a mărturisit Fuego.

Pictura, o pasiune din copilărie

Este un artist complex. Pictează de mic și este la a 13-a expoziţie.
”Pictura a înnobilat cariera mea. Pictez de mult, iar acum câţiva ani am cunoscut-o pe dna Doina Păuleanu, directoarea Muzeului de artă din Constanţa un mare critic de artă, şi a venit la mine să-i arăt picturile mele: ”Nu am crezut că proiectul meu o să se bucure de succes. Şi mama mi-a spus, că nu ştie cine va aprecia”.
Nu poate uita că Ion Rațiu i-a întins o mână de ajutor

Își amintește cu recunoștință că, la începutul carierei sale, a fost ajutat de Ion Raţiu. ”Nu am avut un ban în buzunar, numai eu ştiu cum am stat în Bucureşti pe drumuri, mama şi tata îmi dădeau banii din salariu. N-aveam bani de autobuz, mergeam pe jos. Tot ce am făcut se baza pe un efort colosal. Ion Raţiu m-a ajutat la vârsta de 15 ani. Mi-a zis aşa: «Tu eşti din Turda, tatăl meu este de acolo, are statuie în centrul oraşului. Eu îţi dau bănuţii ca să te duci la Festivalul ”Mamaia”, eu îţi dau bănuţii să studiezi, să poţi să te duci acolo». Eu am avut un om care mi-a întins o mână”.

7 COMENTARII

  1. Un mare artist pe care il asteptam si-n acest an sa ne aduca magia Craciunului prin minunatele sale colinde si cantece de Craciun! Mult succes in turneul COLINATOR LA PORTILE CERULUI si-n toate proiectele viitoare, Fuego!

  2. Un artist realmente special, unic, care ne face viata mai frumoasă și ne aduce zâmbetul pe buze. Te așteptăm cu drag sa ne aduci Magia Crăciunului. Un colindator divin cu vocea de aurrrr. Mii de mulțumiri Paul Surugiu-Fuego!

  3. Fuego, un mare artist, care va rămâne în sufletele noastre pentru eternitate! Așa cum am mai spus de multe ori, Paul Surugiu este o enciclopedie! Felicitări!

  4. Intr-adevar, Fuego este un artist complex si complet, care pe propriile forte, cu determinare si talent innascut, a reusit sa-si implineasca visul de a fi pe scena si nu oricum, ci printre cei mai buni si mai de succes artisti romani. Merita respectul, pretuirea si dragostea publicului sau, pe care il incanta, de-o viata, cu muzica si vocea sa calda, duioasa! Felicitari pentru toate realizarile de pana acum si succes in continuare!

  5. Felicitari paul pentru cariera ta frumoasa,toata stradania ta a prins roade, facandu-ne pe noi fericiti.

  6. Artistul Paul Surugiu – Fuego s-a remarcat prin cariera înfloritoare, muncind și urcând treaptă cu treaptă, tinzând necontenit spre ceea ce-l desăvârșește! Felicitări pentru toate realizările minunate, respect și prețuire! Mult succes în acest turneu de iarnă!

  7. Toata stima si admirația pentru acest om, care s-a ridicat numai prin munca lui! Un artist care a plecat de jos , dar care prin seriozitate și disciplina a ajuns sa își îndeplinească visul , acela de a fi unul dintre cei mai mari și iubiți artiști ai României!! FELICITĂRI, Paul Surugiu – FUEGO!! :* <3 :*

Comments are closed.