Paul Surugiu (Fuego), Dinu Iancu Sălăjanu, Gheorghe Roșoga și Cristina Scarlat sunt invitații spectacolului extraordinar „Unirea cea Mare”, de Eugen Doga, eveniment al Operei Române Craiova cu prilejul Centenarului Marii Uniri, pe 1 decembrie 2018, la Sala Polivalentă din Craiova. Spectacolul care reunește peste 100 de artiști, Orchestra, Corul și Baletul Operei Române Craiova, este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova și al Consiliului Local Craiova.

Celebrul interpret , Paul Surugiu (Fuego) în fața unei noi provocări

Paul Surugiu (Fuego) abordat mai toate genurile muzicale, pop, latino, folclor, etno, dance, disco și rămân de neuitat celebrele sale colinde. Paul Surugiu (Fuego) cântă de fiecare dată în fața unei săli pline, bucurând spectatorii oriunde în țară. Fanii îl pot vedea pe 1 decembrie, cu prilejul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, într-o nouă ipostază: interpretând rolul Întreaga Românie din cantata scenică „Unirea cea Mare”, 

Înainte de repetiția pentru „Unirea cea Mare”, celebrul interpreta transmis un mesaj admiratorilor săi și prietenilor Operei din Craiova:
„Unirea cea Mare este un proiect, spun eu, grandios și trebuie să îi felicit pe toți cei de aici, de la Operă, pentru inițiativa de a-l aduce în fața oltenilor pe unul dintre cei mai mari compozitori pe care îi are România, maestrul Eugen Doga. Îl prețuiesc enorm și sunt fericit că pot să îi strâng mâna pe scenă, aici, la Craiova. Această cantată, scrisă special pentru 1 Decembrie, pentru sărbătoarea noastră națională și pentru cei 100 de ani de la Marea Unire, vine ca o încununare a carierei sale, dar și ca o încununare a tot ceea ce este frumos, autentic, valoros pentru țara noastră. Spectatorii trebuie să știe că împreună cu Orchestra și Corul Operei Române Craiova, cu toți colegii de aici, vom pune suflet, pasiune și sunt convins că va fi o bucurie, un regal muzical, o seară pe care publicul craiovean nu o s-o uite curând.”

Citeste si...
Alina Eremia şi Dorian Popa, mai apropiaţi ca niciodată

Cantata scenică „Unirea cea Mare” creată de compozitorul Eugen Doga, pe versuri de Nicolae Dabija și Ion Deaconescu este prezentată la Craiova în premieră absolută. Conducerea muzicală a spectacolului îi este încredințată maestrului Dumitru Cârciumaru, regia îi aparține lui Antoniu Zamfir, scenografia fiind creată de Răsvan Drăgănescu.
Paul Surugiu (Fuego) va interpreta rolul Întreaga Românie, Dinu Iancu Sălăjanu va întruchipa Transilvania, Gheorghe Roșoga va fi Țara Românească, iar Cristina Scarlat va reprezenta Moldova și Bucovina. Din distribuție fac parte și artiștii: Ioan Cherata (Mihai Viteazul), Dan Cornescu (Pan Halippa), Gabriel Jugaru (Doru Popovici), Romulus Nicolae Cucu (Gheorghe Pop de Băsești), Teodor Ispas (Vasile Goldiș) și Alexandru Petre (Iuliu Maniu), alături de Orchestra, Corul și Baletul Operei Române Craiova.

Biletele pot fi cumpărate online pe platforma eventim.ro

http://www.eventim.ro/ro/bilete/unirea-cea-mare-de-eugen-doga-craiova-sala-polivalenta-504585/

Sau la Agenția de bilete a OpereiRomâne Craiova: str. Mihai Viteazul nr. 7, telefon: 0351.442.471, agentiadebilete@operacraiova.ro,www.operacraiova.ro

1 COMENTARIU

  1. Paul Surugiu – Fuego este artistul surprizelor frumoase, ce bucură prin bucuria sa de-a fi pe scenă, de a se dărui publicului prin arta sa! Cu siguranță va fi un spectacol-eveniment, demn de toată atenția și admirația! Felicitări!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.