Gală excepțională de folclor la”Drag de România mea!” Prezentată de îndrăgitul dvs preferat artist Paul Surugiu Fuego vă propune o reîntâlnire pe 4 august, la TVR 2, TVR HD și online pe TVR+, la ora 15.00, cu o ediție bogată în tezaur folcloric.

Paul Surugiu Fuego ne poartă în lumea autentic românească, între simbolurile autohtone din fiecare zonă a țării noastre și ne invită la o excepțională gală de folclor.

Zona Argeșului a fost descrisă printr-un glas unic, prin frumusețe și eleganță, de către Elisabeta Turcu. Alături de Fuego, aceasta a pregătit o melodie emblemă din zona sa, ca un frumos omagiu adus Ilenei Sărăroiu.

Daniela Condurache a venit din Moldova lui Ștefan, din Țara Paielor, pentru a ne bucura cu veselia sa și cu melodii de colecție.

Spectaculos a fost duetul dintre Fuego și Elena Merișoreanu care a venit din zona Hunedoarei, cu spiritul său petrecăreț și cu frumoasele-i povești.

Dobrogea a fost reprezentată de către Floarea Tănăsescu, îmbrăcată într-un costum emblemă al zonei din care provine, aducând alături de Paul un minunat omagiu doamnei cântecului dobrogean, Elena Roizen.

Citeste si...  Un lider ALDE le-a scris o scrisoare colegilor de partid, în care se miră că au ajuns să o susțină pe Gorghiu

Din Ardeal a poposit la noi cu un glas unic și frumoase surprize minunata Nineta Popa.

Laura Lavric din Moldova ne-a bucurat pe toți și ne-a oferit un moment în stilul său caracteristic.

Paul Surugiu a purtat ipingeaua lui Liviu Vasilică, pe care l-a omagiat alături de Florin Vasilică, fiul regretatului artist din Teleorman. (n.r. ipingea: manta confecționată din dimie sau postav, purtată de bărbați)

Atmosfera de sărbătoare a fost completată de cântece pe poveste, aduse din mai multe zone, inclusiv din Basarabia, de către Paul Surugiu și de Ansamblul Popular „Valea Prahovei”, condus de coregraful Vlăduț Simulescu.

Împreună cu noi au fost, ca de obicei, baletul Florin Mariș și trupa Supermarket.

Ne găsiți și pe Facebook și Instagram!

 

Foto: Ana Maria Halalai

Producătorul emisiunii: Codruța Prunariu

***

Program de difuzare:

TVR 2: Duminică, orele 15:00 şi 00.00

TVR HD: Duminică, orele 15:00 şi 00.00

TVR Internațional: Sâmbătă, ora 12:00 (ora României)

TVR MOLDOVA: Sâmbătă, ora 16:00