Fuego a devenit cetăţean de onoare, în orşul său natal, la Turda. Consilierii locali au votat un proiect de hotărâre în acest sens. Asta, după ce, Paul Surugiu are deja o mulțime de astfel de titluri până în prezent, fiind declarat cetățean de onoare în peste 15 localități, dar și Artist al Poporului Republicii Moldova.

Într-un cadru festiv, consilierii turdeni i-au decernat titlul de cetățean de onoare al orașului artistului Paul Surugiu Fuego. Placheta i-a fost înmânată de primarul Matei Cristian, Fuego a mulțumit tuturor celor prezenți pentru titlul acordat și totodată pentru aprecierile aduse activității sale artistice, susținând și un mic spectacol.

CETĂȚEAN DE ONOARE AL ORAȘULUI TURDA
”Ieri am devenit „CETĂȚEAN DE ONOARE AL ORAȘULUI TURDA”. Acasă la mine, în patria mea, în locul copilăriei și al formării mele. Bucurie mai mare nu puteam trăi, mai ales că acesta era unul din visele mele de copil. Mă onorează și responsabilizează în același timp această distincție. Sunt fericit că mama mi-a fost aproape ieri, la fel ca și bunica, prieteni dragi, admiratori fideli, cărora le mulțumesc și desigur, profesorii mei din gimnaziu și liceu, care-au clădit la evoluția mea.

Mulțumesc pentru acest titlu onorific! Turda, vechea Potaissa, m-a vegheat mereu și nici un oraș nu a reușit să egaleze vreodată numărul de vise și bucurii pe care le-am trăit. Aici este acasă, ca într-o sărbătoare a celui ce sunt, dincolo de statutul de artist, de om de televiziune, care-a muncit și a clădit, în 25 de ani, un nume. Grigore Vieru spunea, atunci când a primit titlul de cetățean de onoare al orașului Toplița, că distincția respectivă și titlul de membru al Academiei Române sunt pentru el mai mult decât un premiu Nobel.

Citeste si...  Meteorologii anunţă: Aprilie va fi o lună fară ploi, jumatate rece si jumatate caldă

Eu am primit nenumărate distincții, onorante, valoroase, importante diplome și medalii, dar Nobelul meu, împlinirea și confirmarea identității mele, pentru satisfacția și sufletul meu vine abia acum. Voi reveni mereu, cu onoare și bucurie, cu muzica și arta mea, dăruind fericiri, în singurul loc în care prietenia, familia, părinții si apartenența, poartă și un nume, scris cu majuscule – TURDA! ”, a mărturisit artistul.

Decorat de Președinția Republicii Moldova
În anul 2012, Paul Surugiu – Fuego a fost decorat de Președinția Republicii Moldova cu cea mai înaltă distincție în stat, titlul de „Artist al poporului”, pentru merite speciale și pentru promovarea Basarabiei peste tot în lume! Pe Fuego îl puteți vedea în fiecare duminică, pe TVR 2, de la ora 15.00, în emisiunea ”Drag de România mea”.