“Scriu şi rescriu o ştire de 20 de ori, până când simt că am înţeles-o atât de bine, încât o pot explica şi altcuiva!”

  Esca

Intr-un amplu interviu acordat revistei Formula As, Andreea Esca a explicat, la un moment dat, cat de complexa este munca in cadrul unei redactii de stiri.

Deranjata de faptul ca foarte multi o considera doar o cititoare de prompter, Andreea Esca, vedeta incontestabila a Pro Tv, a tinut sa faca lumina si in ceea ce priveste activitatea ei efectiva in cadrul stirilor pe care le prezinta: “Foarte multi oameni ma intreaba de ce nu fac „o emisiune”, considerand ca emisiunea e o treapta superioara stirilor. Ceea ce e complet gresit! Sigur, oamenii nu stiu exact ce facem noi. Isi inchipuie ca venim cu cinci minute inainte de inceperea jurnalului, ne asezam pe un scaun si citim ceva gata scris pe un prompter. Nu e deloc asa! Stirile reprezinta una dintre cele mai complexe emisiuni, pentru ca in fiecare zi iti ofera noutati pe care nici o alta emisiune nu ti le poate oferi. (…) In plus, eu ma simt foarte implicata in acest jurnal.

Esca1

Stiu ce se intampla in spatele lui, particip, vorbele nu-mi ies pe gura pentru ca le vad scrise pe ceva in fata mea. Dimpotriva! Eu scriu si rescriu o stire de 20 de ori, pana cand simt ca am inteles-o atat de bine, incat o pot explica si altcuiva, iar persoana respectiva nu va avea probleme in a o intelege. Eu spun ce am de spus in 20 de secunde si daca nu e foarte simplu si clar, omul n-a inteles nimic si pana sa se dumireasca, s-a si trecut la stirea urmatoare. Si uite-asa, telespectatorul se plictiseste si-si pierde interesul. Tocmai din acest motiv insist pe necesitatea de a intelege in primul rand eu stirea, pentru ca apoi sa ma gandesc ce intrebari ar pune orice persoana interesata de acel subiect”, a marturisit Esca.

Citeste si...
Jojo e atât de bolnavă încât s-au amânat filmările serialului «Hapy Show» care va fi difuzat la Antena 1