Life, Stiri

Frumusețe: soluţii naturale pentru un ten curat şi luminos

Ştii deja că, pentru a avea un ten frumos şi proaspăt, acesta trebuie, înainte de toate, să fie curat. Apelează la următoarele sfaturi pentru a-ţi uşura demersul către o piele frumoasă, sănătoasă şi luminoasă.

691929l-640x0-w-316b7ad2

1. Nu-ţi mai atinge faţa cu mâinile

Ştim că nu te poţi abţine şi de cele mai multe ori nici nu îţi dai seama când faci acest gest, dar străduieşte-te să scapi de acest obiecei neplăcut. Acesta este probabil cel mai important sfat pe care putem sa ţi-l oferim. Palmele tale adăpostesc milioane de bacterii, chiar dacă abia te-ai spălat pe mâini. În plus, nici să nu-ţi treacă prin cap să le faci ceva cu unghiile acelor coşuri enervante! Foloseşte produse speciale pentru aceste probleme care îţi usucă nesuferitele coşuri şi previn apariţia cicatricelor.

2. Nu mai pierde nopţile

Nu degeaba medicii îţi recomandă să-ţi faci somnul de frumuseţe. Nicio loţiune sau cremă, oricât de naturală ar fi, nu va avea rezultatele scontate dacă nu dormi suficient. În timp ce dormi, celulele de colagen se refac, astfel ca tenul tău va fi mai suplu şi mai sănătos.

3. Aerul din dormitor este prea umed/uscat

Investeşte într-un umidificator pe timp de iarnă şi un dezumidificator în sezonul cald. Aerul din camera în care dormi trebuie să aibă o umiditate de aproximativ 30-40%.

4. Consumă lapte de soia şi tofu

Pentru o piele suplă şi elastică, ai nevoie de antioxidanţi şi proteine. Prin urmare, este recomandat să consumi lapte de soia şi tofu în fiecare zi, dar şi alte alimente ticsite cu proteine, precum fructele oleaginoase.

5. Foloseşte produse de îngrijire personală cât mai naturale

Nu te spăla pe faţă cu săpun, întrucât acesta distruge bariera de protecţie a tenului prin acciditatea sa. Nu mai folosi produse parfumate, cu coloranţi sau care fac spumă când intră în contact cu apa. Evita-le şi pe acelea care au scris pe etichetă „antibacterian”. Şi, mai ales, nu cumva să iei vitamine despre care ai auzit pe la prieteni sau în reclame! Discută înainte cu dermatologul tău pentru a-ţi prescrie cea mai bună combinaţie de produse pentru tenul tău.

6. Ai grijă la modul în care îţi exfoliezi tenul

După cum bine ştii deja, un ten nu are cum să fie perfect dacă nu este îngrijit. Aşa că foloseşte ori un amestec de o lingură de lapte praf şi o lingură de ulei de struguri ori, dacă ai tenul gras, un amestec de oţet, germeni de grâu şi ulei de susan sau mălai amestecat cu galbenuş de ou pentru un ten normal. Exfolierea tenului joacă un rol imens în rezolvarea problemelor tenului. Pielea ta se regenerează zilnic, deci celulele noi se înlocuiesc cu celulele îmbătrânite care mor şi rămân la suprafaţa pielii.

Când îţi exfoliezi tenul, îndepărtezi acele celule moarte pentru a nu astupa porii. Pe lângă acest motiv, exfolierea ajută şi la detoxifierea pielii, la reducerea cearcănelor şi la stimularea circuleţiei sangvine. Exfoliază-ţi tenul o dată la patru zile, dar nu mai des de atât, pentru a nu elimina stratul de sebum de pe piele ce o protejează de praf, bacterii şi impurităţi. Exfolierea o poţi realiza cu produse ce conţin granule abrazive şi, în funcţie de cum le foloseşti, aceasta poate fi de două feluri: mecanică sau chimică.

blank