Descoperă câteva trucuri care te vor ajuta să-ţi menţii podoaba capilară strălucitoare şi rezistentă, în ciuda efectelor nocive ale apei sărate şi ale razelor ultraviolete.

263312l-640x0-w-91c649c4

Oferă-i protecţie adecvată

Din geanta ta de voiaj nu trebuie să lipsească un balsam leave in hrănitor şi hidratant pentru părul tău. Aplică zi de zi pentru a-i oferi protecţie împotriva razelor ultraviolete, dar şi împotriva apei sărate sau clorate, dacă stai mai mult la piscină. Dacă părul tău este saturat cu balsam, nu va mai absorbi la fel de multă apă, păstrându-şi astfel sănătatea.

Lasă-l să se usuce

Dacă ai părul lung, prinderea în coc sau coadă strânsă atunci când este ud va împiedica serios uscare. Părul tău va sta mult mai mult timp îmbibat cu apă sărată sau cu clor, ceea ce îl va deteriora. Lasă-l desprins şi şterge-l bine cu un prosop după fiecare ieşire din apă.

Mască reparatoare

Balsamul şi masca sunt esenţiale pentru sănătatea părului tău tot timpul, dar mai ales în timpul concediului la mare. Aplică balsam la fiecare spălare pe cap şi masca o dată la două zile. Susţii astfel sănătatea părului tău, greu pusă la încercare de toţi factorii nocivi care îi afectează structura pe timpul verii.

Cheratina îi oferă rezistenţă

Soluţiile pe bază de cheratină, substanţa care stă la baza structurii firului de păr, au nevoie de căldură pentru a se fixa pe firul de păr. În mod obişnuit este recomandată folosirea foehnului pentru acest lucru, dar tu poţi beneficia de căldura soarelui atunci când stai la plajă. Pulverizează pe păr soluţia pe bază de cheratină şi lasă-ţi părul desprins când mergi la plajă. Pe lângă un bronz frumos, vei avea şi un păr mai rezistent.

Citeste si...  Incredibil! Imagini surprinse exact când trebuia!