Deși reprezentanții Partidului Democrat din SUA au votat în unanimitate împotriva nominalizării lui Brett Kavanaugh la funcția de judecător al Curții Supreme, strategii partidului trag speranța să întoarcă nemulțumirile femeilor împotriva republicanilor.

După confirmarea recentă a judecătorului Brett Kavanaugh la Curtea Supremă, strategii electorali ai Partidului Democrat nu își mai ascund satisfacția, intenționând să folosească în scop electoral sensibilitățile feminine ale alegătoarelor. Numele judecătorului conservator a fost târât în noroi în ultimele luni, după ce patru femei l-au acuzat de abuz sexual, deși nici una nu și-a dovedit acuzațiile. Intrarea lui Brett Kavanaugh în Curtea Supremă a deranjat puternic cercurile progresiste americane, deoarece acum instanța ultimă de judecată este controlată, cel puțin teoretic, de conservatori, după peste 20 de ani de dominație progresistă. Peste câteva săptămâni, în luna noiembrie, în SUA au loc alegeri parțiale, ocazie cu care demoncrații speră să câștige mai multe mandate în Congres.

Unul dintre strategii de frunte ai Partidului Democrat, James Carville, consideră că, în termeni electorali, nominalizarea lui Kavanaugh este ”cel mai bun lucru care ni se putea întâmpla”. ”Dacă democrații câștigă majoritatea în Camera Reprezenților, probabil că vor organiza o audiere parlamentară pentru Kavanaugh, deoarece mulți cred că judecătorul a mințit sub jurământ, în timpul audierilor parlamentare”, a adăugat James Carville. Prin aceste declarații, analistul lasă de înțeles că femeile care l-au acuzat pe Kavanaugh de agresiuni sexuale ar fi spus adevărul. Totuși, nici una din acuzatoare nu și-a sprijinit declarațiile cu dovezi.

Citeste si...
Comisia Europeană dă milităria jos din pod. România, afectată de noile măsuri

”Pentru democrați, Kavanaugh valoarează foarte mult, el e mai valoros viu decât mort. (…) Spre deosebire de alte cazuri de judecători, confirmarea lui Kavanaugh nu va fi finalul poveștii. Democrații nu se vor opri din a săpa lucruri urâte despre Kavanaugh. Iar presa nu se opri din a scrie articolele pe care le-a scris despre el”, a adăugat James Carville.

 

Analistul democrat lasă astfel de înțeles că partidul pentru care lucrează va încerca să folosească electoral ura stârnită în rândul femeilor americane acuzațiile – nedovedite – de abuz sexual formulate împotriva lui Brett Kavanaugh. Această strategie a fost confirmată și de alți membri ai Partidului Democrat.

”Cred sincer că asta (acuzațiile de abuz sexual – niciuna dovedită – la adresa lui Brett Kavanaugh, n.red.) va împinge femeile să iasă să voteze mai multe decât niciodată”, crede Katie Hill, candidată democrată în California, citată de Fox News. De asemenea, un sociolog republican, Whit Ayres, crede că dorința electoratului democrat de a vota la aceste alegeri va ajunge la un maxim”.

Senatoarea democrată Mazie Hirono, din statul Hawaii, a recunoscut și ea că e ”concentrată ca un laser” pe alegerile parțiale din noiembrie, relatează ABC. ”Sunt foarte concentrată pe ce putem obține acum și aici, adică sunt concentrată pe toate aceste femei furioase, care au văzut că Senatul nu a făcut față întregii acestei povești de abuz sexual”, a explicat senatoarea democrată.