Meciul Astra – FCSB (0-2), disputat pe 17 martie, a ajuns pe masa Comisiei de Disciplină a FRF. Federalii s-au sesizat la iniţiativa Craiovei, care susţine că Gigi Becali (60 de ani) încalcă integritatea.

Vicecampioana a învins la Giurgiu, în condiţiile în care gazdele îi datorau patronului roş-albaştrilor nu mai puţin de 1,7 milioane de euro.

Federaţia s-a sesizat în acest caz, prin secretarul general, Radu Vişan, scrie gsp.ro, care susţine că iniţiativa dinaintea pornirii procesului i-a aparţinut Craiovei! Oltenii, rivali ai FCSB în cursa pentru titlu, au atras atenţia FRF. În plus, sursa menţionată a publicat şi scrisoarea prin care oltenii au sesizat FRF cu privire la meciul dintre Astra si FCSB.

„Considerăm că existenţa unui contract de împrumut încalcă principiile de integritate a competiţiei, aşa cum sunt acestea definite prin Statutele şi Regulamentele Federaţiei Române de Fotbal. Este de notorietate şi de necontestat că George Becali e principalul finanţator al FCSB. Prin acordarea împrumutului, Becali a devenit şi finanţator al clubului Astra Giurgiu, fapt care îl aduce într-o evidentă poziţie de incompatibilitate, el fiind în măsură să influenţeze deciziile ambelor cluburi”, se arată în scrisoare.

Citeste si...  Câinii fără stăpân nu mai pot fi eutanasiați

Banii de pe transferul lui Alibec înapoi la Giurgiu, plus un alt imprumut de 400.000 de euro sunt datoriile Astrei către FCSB. În total, 1,7 milioane de euro cu care învingătoarea o împrumutase pe învinsă înaintea partidei.

Fostul mare arbitru Cristi Balaj a comentat, după meci, la TV Telekom Sport: „Dacă mi s-a părut dubios meciul? Da, așa mi s-a părut. Nu decid eu dacă a fost sau nu, că nu am dovezi, dar am mai avut impresia asta despre unele meciuri și atunci când arbitram”.