Conform agenției de presă Yonhap News, Kim Jong-nam, fratele vitreg al lui Kim Jong-un, dictatorul nord-coreean, ar fi fost ucis în Malaysia.

Fratele vitreg al lui Kim Jong-un ar fi fost găsit mort în Malaysia. Televiziunea Chosun a anunțat că Kim Jong-nam ar fi fost asasinat pe aeroportul din Kuala Lumpur, cu ace otrăvite, de două femei suspectate că ar fi agenți secreți din Coreea de Nord.

Kim Jong-nam era fiul cel mare al fostului lider nord-coreean, Kim Jong-il. Mama sa este prima amantă a lui Kim Jong-il, Song Hye-rim, moartă la Moscova.

Șansele lui Kim Jong-nam de a accede în fruntea statului au fost spulberate în 2001, atunci când acesta a fost prins că încerca să intre în Japonia cu ajutorul unui pașaport fals dominican.

Ulterior, el a început să fie persecutat de tatăl său, din teama că ar putea amenința succesiunea plănuită pentru Kim Jong-un, actualul lider.

Potrivit presei, Kim Jong-nam se temea de ani buni că viața sa ar fi în pericol, din cauza criticilor aduse regimului de la Phenian.