Traian Băsescu este acuzat că ar fi luat mită 300.000 de euro pentru a-l scăpa de închisoare pe Bercea Mondial. Afirmaţia a fost făcută de Florin Anghel, care a susţint în faţa judecătorilor că ştie acest lucru chiar de la fratele fostului preşedinte, Mircea Băsescu. 
bercea-465x390
 
Fiul lui Bercea Mondial le-a povestit judecătorilor cum jumătate de şpaga dată pentru a-l scoate din închisoare pe tatăl său a ajuns la Traian Băsescu. 
 
Florin Anghel le-a dat detalii magistraţilor despre întâlnirile cu Căpăţână şi Mircea Băsescu, avute la firma din port a fratelui fostului preşedinte. 
 
”Când tata a fost arestat, am fost sunat de Căpăţână, că are ceva de discutat cu mine. Ne-am întâlnit cu el şi mama la Slatina şi mi-a zis că a fost trimis de Mircea Băsescu, să mergem la el, să îl scape pe tata din puşcărie. Am mers cu mama  la el în Port şi a venit şi Căpăţână. Toate acestea se întâmplau în 2011, mi-a zis să am răbdare că o să-o dea drumul, dar asta ne va costa ceva. Că va lua legătura cu fratele lui şi că ne va costa un milion de euro pentru a rezolva situaţia.” 
 
Familia lui Bercea Mondial a cerut strămutarea procesului de şantaj de la Tribunalul Constanţa. 
 
Fiica lui Bercea Monndial este convinsă că fratele preşedintelui va scăpa de închisoare. 
 
Toţi membrii familiei lui Bercea mondial susţin că sunt nevinovaţi pentru că ei doar au încercat să îşi recupereze banii daţi fratelui preşedintelui. 
Citeste si...  Mădălin Voicu: Cred că principalul vinovat este fratele său care se cheamă Traian Băsescu și care din nefericire este președintele acestei țări