Fotografa Polly Penrose a început proiectul ”A body of work”(n.r. Corp în lucru) în urmă cu şapte ani.

Ea şi-a transformat propriul trup în operă de artă în dorinţa de a arăta cum ne schimbăm fizic de-a lungul timpului, dar şi pentru a ilustra poziţiile ciudate în care s-a fotografiat.

Tânăra a declarat potrivit huffingtonpost.com, că se afla în fabrica tătălui său vitreg, printre maşini industriale şi invenţii, spre exemplu, mese de operaţii făcute astfel încât medicii veterinari să opereze caii de curse. Acolo s-a dezbrăcat complet pentru prima oară şi şi-a realizat un autoportret.

Timp de şapte ani, Polly a căutat locuri uitate şi şi-a pozat corpul nud printre acestea.

Artista a căutat locuri tăcute, case abandonate sau camere goale de hotel. Astfel de locuri o fascinau şi o atrăgeau pentru a se fotografia. Din 2007 şi până în prezent ea a scos în evidenţă schimbările fizice ale corpului său, de la căsătorie la sarcină până la pierderea celor dragi.

Fiecare imagine surprinde o nouă relaţie dintre corp şi spaţiu.

Aceasta a explicat pentru The Huffington Post că în urma fiecărei fotografii realizate, locaţia şi-a lăsat amprenta asupra ei: „De-a lungul anilor, fotografiile au devenit un fel de jurnal al experienţelor şi emoţiilor mele. De multe ori este o luptă de potrivire. Procesul imaginilor este ca o pedeapsă. Acestea sunt semnele emoţionale care pleacă din mine. Atât de rece, mă lasă plină de vânătăi şi în durere. Fiecare fotografie exprimă un anumit moment, precum semnele din calendul vieţii mele”, măturiseşte fotografa care are grijă să-şi ascundă faţa de fiecare dată când pozează.

Este uşor de observat cum schimbările corpului ei subliniază fiecare trăire din viaţă: ”Misterul se află în decodarea limbajului corpului”, a mai spus aceasta.

Citeste si...
Mihăiţă Pleşan nu va juca în Liga 1 pentru CS Universitatea