98 din cele 100 de şcoli incluse în programul de reabilitare finanţat de Banca Europeană de Investiţii şi Primăria Capitalei sunt pregătite pentru noul an şcolar.

img_0609_resize_99290100

„98 din cele 100 de scoli incluse in programul de reabilitare finantat de Banca Europeana de Investitii sunt pregatite pentru noul an scolar. Toate scolile au fost consolidate, reabilitate, modernizate si dotate la standardele anilor pe care ii traim. In cadrul aceluiasi program am construit de la zero 21 de sali de sport si, datorita economiilor pe care am reusit sa le facem, am mai contractat separat inca 5 sali de sport, acolo unde terenul aferent scolii a permis si construirea acestora. Dintre acestea, 2 sunt finalizate, la alte 2 urmeaza a se face receptia, iar una este in executie”, a declarat primarul general Sorin Oprescu.

img_0656_resize_74303700

Primarul Capitalei a declarat că va propune Ministerului Sănătăţii să includă cele 75 de cabinete şcolare, cu precădere cele de stomatologie, într-un program social, astfel încât persoanele cu venituri reduse să poată avea acces la servicii medicale, iar Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti să deconteze aceste servicii.

img_0598_resize_80861400

Mai mult, edilul doreşte ca toate sălile de sport construite de Municipalitate să poată fi folosite de tinerii care locuiesc în cartierele din jurul şcolilor.

img_0596_resize_84488600

Programul „Reabilitarea Infrastructurii Educationale din Bucuresti”, realizat de Primaria Capitalei si Banca Europeana de Investitii, include 100 de scoli, care sunt consolidate, reabilitate si modernizate. Astfel, s-au amenajat si dotat 100 de laboratoare IT, iar in 86 de unitati de invatamant s-au realizat laboratoare de fizica, biologie si chimie. De asemenea, in 35 de scoli s-au dotat si amenajat cantine si semiinternate.

Citeste si...
De ce a plecat, totuşi, Andreea Marin de la TVR