Marea pasiune a lui Juan Carlos a fost vânătoarea. Îi plăcea să împuște elefanți și să țintească femei frumoase. Apropiații spun că monarhul se poate mândri cu o „colecție” impresionantă de victime printre reprezentantele sexului frumos.

Despre Casanova se spune că ar fi cel mai mare amant al tuturor timpurilor, deși e greu de crezut că iubărețul din Veneția se poate mândri cu un palmares mai important decât al lui Julio Iglesias, spre exemplu.Totuși, nu e sănătos să ne cantonăm în niște clasamente inutile ale oamenilor din popor, pentru că astăzi este ziua în care regele Spaniei, legendarul Juan Carlos, a decis să coboare de pe tronul pe care se urca în urmă cu aproape patru decenii.

Poate vă întrebați care ar putea fi legătura dintre Casanova și Juan Carlos și totodată o să vă mirați atunci când veți afla că, în mod cert, există una. Amândoi au iubit femeile. Dacă aventurile italianului sunt cunoscute și transformate în cărți sau ecranizări, aventurile regelui nu au fost atât de publice.

În spate, însă, s-a vorbit în permanență. Cei care l-au cunoscut îndeaproape spun că numărul femeilor care s-au iubit măcar o dată cu fostul cap încoronat din Peninsula Iberică au fost multe. De ordinul miilor. Mai mult, de-a lungul timpului cât a cârmuit Spania, au existat și câteva aventuri pe care inclusiv mass-media le-a dezvăluit.

Dacă ar fi să dăm crezare zvonurilor, atunci Juan Carlos a avut 12 amante oficiale, cele mai multe venind din lumea filmului și a muzicii. Cea mai cunoscută rămâne Sara Montiel, o mare vedetă internațională a anilor 60-70, care ar fi fost si iubita actorului român Ion Dichiseanu.

Se pare că Sarita a fost o adevărată deschizătoare de drumuri pentru Juan Carlos. După ce a descoperit gustul relațiilor extra-conjugale cu vedete ale scenei spaniole, regele a continuat să dea iama printre artistele vremii. Paloma San Basilio (cântăreață), Nadiuska (actriță), Sandra Mozarowsky (actriță), Raffaela Carra (cântăreață), Maria Kosty (actriță), Barbara Rey (vedetă de televiziune) sunt doar câteva dintre femeile despre care se bănuiește că ar fi avut de-a face cu de-acum fostul rege al Spaniei.

Într-un volum dedicat soției sale, Regina Sofia, autoarea Pilar Eyre a dezvăluit că distinsa consoartă a lui Juan Carlos n-a mai împărțit dormitorul cu partenerul său încă din 1976

Tot în folclorul iberic se spune că numărul doamnelor și domnișoarelor care i-au atras atenția lui Juan Carlos a ajuns la impresionanta cifră de 1500, printre acestea numărându-se capete încoronate, vedete tv, dar și femei obișnuite, din popor.

Citeste si...
Ce salariu are un IT-ist din Silicon Valley?