Fostul președinte Traian Băsescu spune că, dacă ar mai fi președinte de partid, nu ar semna pactul propus de Viorica Dăncilă pentru că acest lucru ar însemna „o urcare în barca guvernului PSD”.

„Categoric, dacă aș fi președinte de partid, nu aș semna un asemenea pact, pentru că în primul rând ar fi o urcare în barca guvernului PSD pe niște politici pe care noi le-am acuzat a fi incorecte. V-o spun sigur, am văzut în pact aici că grija PSD-ului care cheamă la semnarea acestui pact e bunăstarea românilor”, a spus Traian Băsescu, într-o intervenție telefonică la România TV, potrivit Mediafax.

Fostul președinte a adăugat că mărirea pensiilor și salariilor nu înseamnă bunăstare pentru români, ci creșterea calității vieții.

„Să nu se supere nimeni pe mine, dar e cel mai mare fals pe care l-am văzut pus pe hârtie, în ultimul timp. Mărirea pensiilor și salariilor nu înseamnă creșterea bunăstării. Înseamnă creșterea calității vieții. Nu înseamnă spitale în care iei nosocomiale și ieși la cimitir, școli adecvate. Calitatea vieții înseamnă să aibă autostrăzi, un mediu curat și abia apoi salariu. Degeaba ai salariu mai mare dacă te duci în spital și mori, degeaba ai pensie mai mare când ieși din spital cu o cruce în față. Pensiile trebuiau mărite, dar trebuiau mărite chibzuit”, a spus Băsescu.

Citeste si...
Olivia Tsegeletos, prea sexy ca să îi reziste vreun bărbat!

Premierul Viorica Dăncilă a propus, vineri, un pact între partidele politice din Parlament, în care acestea își iau angajamentul că vor lupta pentru bunăstarea cetățenilor și că nu vor tăia pensiile și salariile.